Zirve Üniversitesi Rektörü Kısa 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Kısa, yayımladığı kutlama mesajında, 30 Ağustos'un tarihi büyük başarılarla dolu bir milletin, en güç ve en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının göstergesi olduğunu belirtti.

Kısa, şunları kaydetti:

"Milletimizin iki asırlık makus kaderini değiştirmiş olan bu zaferle Türk milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar bağımsız yaşayacaktır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

-Amerikan heyeti'nden Zirve Üniversitesi'ne ziyaret-

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen ABD heyeti Zirve Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, ABD Milletvekili Mike Doyle ve Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Peduto'nun aralarında bulunduğu Amerikan heyeti, Zirve Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (OSAM) akademisyenleriyle bir araya gelen Amerikan heyeti, Töremen'den üniversite hakkında bilgi aldı.

Kampüsü ve üniversitenin yapmış olduğu anlaşmaları beğenen heyet, Zirve Üniversitesi'nin gelecekte adından söz ettirecek bir üniversite olacağını, dünya üniversiteleriyle yarışabileceğini belirtti.

ABD Milletvekili Doyle, Gaziantep ile Pittsburgh şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzalayacaklarını, Zirve Üniversitesi'nin de Amerikan üniversiteleriyle anlaşma imzalanması hususunda destek olabileceklerini vurguladı.

Amerikan heyeti, Suriye'de yaşanılan olaylar hakkında OSAM akademisyenlerinin görüşlerini aldıktan sonra üniversiteyi gezdi.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber