Lemi Bilgin: Devleti tek kuruş zarara uğratmadık

Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Lemi Bilgin, görevdeyken tiyatroyu 1.3 milyon YTL zarara uğrattığı iddialarının ?kasıtlı' olarak hazırlandığını, haberin de kasıtlı olarak sızdırıldığını belirterek, ?Teftiş Kurulu, müfettişler hakkında dava açacağım. 26 Ağustos 2005 Cuma 12:00 Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Lemi Bilgin, görevdeyken tiyatroyu 1.3 milyon YTL zarara uğrattığı iddialarının ?kasıtlı' olarak hazırlandığını, haberin de kasıtlı olarak sızdırıldığını belirterek, ?Teftiş Kurulu, müfettişler hakkında dava açacağım. Bu soruşturma kasıtlı olarak yapıldı. İstifa etmeyi kabul etmediğim için şimdi bu raporu basına sızdırıyorlar. Sadece Bakan Koç'un elinde olan bir rapor nasıl gazetelere gidiyor? diye konuştu.

10 Yıllık bağış

Bilgin, Devlet Tiyatroları (DT) Personeli'nin maaşları için İş Bankası ile bir protokol imzalandığı ve 1 milyon 100 bin YTL'nin Devlet Tiyatroları Vakfı'na bağışladığı iddialarını ise şöyle yanıtladı:

?Yasal bir prosedür izlenmiştir. İş Bankası aynı yöntemle 10 yıldır bu bağışları yapıyor. Ve bu bağışlar vakfa gidiyor. Buradan da tiyatronun ihtiyaçları için kullanılıyor. Gerekli savunmayı müfettişlere vermiştik. Ancak bunlar nedense görünmüyor. Devlet tek kuruş zarara uğratılmamıştır. Tamamen asılsız iddialardır. Mahkeme süreci sonunda tüm gerçekler ortaya çıkacak? dedi.

Soruşturma kasıtlı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un kendi hakkındaki soruşturmayı ?kasıtlı' olarak açtırdığını öne süren Bilgin, ?İddialar da kasıtlı olarak hazırlandı. Sadece bakanın elinde olan bir soruşturma raporunun basına sızdırılması da kasıtlı. Önce dosyayı hazırladılar, Sonra ?Elimizde dosya var, istifa et yoksa basına sızdırırız? baskısı yaptılar. Ben yine de görevden alınıp bu olaylar yaşanınca raporu sızdırıyorlar. Bu kadar net. Hedef şaşırtmaya çalışıyorlar? diye konuştu. Bilgin, yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını belirterek, raporu hazırlayan Teftiş Kurulu Başkanlığı ve görevli müfettişlerle ilgili de dava açmaya hazırlandığını söyledi.

Vekaleten iki atama

Bu arada, Devlet Tiyatroları'nda Sabri Özmener ile Tamer Levent'ten boşalan genel müdür yardımcılıklarına vekaleten sanatçı Tayfun Orhon ile APK Dairesi Başkanı Kerim Göksu getirildi.

Öte yandan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Murat Gökçer, ?Devlet Tiyatroları Genel Müdürü görevden alındığı için değil, genel müdürlüğe yasaya uygun olmayan atama yapıldığı için istifa ettim? dedi.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber