Çanakkaleli yüzücüden yeni rekor

Mehmet Bayer - Çanakkale'de yaşayan, Ankara ODTÜ SAS Kulübü sporcusu Derya Can Pamuk, Kemer'de yapılan Serbest Dalış Küp Apnea ve Skandalopetra Türkiye Şampiyonası'nda 2 kez Türkiye rekoru kırdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Bayer - Çanakkale'de yaşayan, Ankara Odtü SAS Kulübü sporcusu Derya Can Pamuk, Kemer'de yapılan Serbest Dalış Küp Apnea ve Skandalopetra Türkiye Şampiyonası'nda 2 kez Türkiye rekoru kırdı.

Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23-25 Ağustos tarihleri arasında Kemer'de düzenlenen Serbest Dalış Küp Apnea ve Skandalopetra Türkiye Şampiyonası'nın "Küp Apnea" dalındaki ilk gün elemelerinde 129,46 metrelik Türkiye rekorunu 133,58 metreye çıkarıp, finallere en yüksek dereceyi yaparak yükseldiğini söyledi.

Bir gün sonra yapılan final yarışlarında ise 148,25 metreyle Türkiye rekorunu 2 günde 2. kez yenileyip Türkiye şampiyonu olduğunu dile getiren Pamuk,

"Bu derecem dünyanın en iyi 3. derecesi olarak beni dünya sıralamasında 3. sıraya yükseltti" dedi.

Bu branşta dünya sıralamasında 158,54 metrelik derecesiyle İtalyan İlaria Bonin'in ilk sırada, 148,75 metreyle Hırvatistan'dan Lidija Lijic'in ikinci sırada, kendisinin de 148,25 metreyle üçüncü sırada yer aldığına işaret eden Pamuk, "Bu branşta 29 Ekim'de Antalya'da yapılacak Avrupa şampiyonasında ilk sırada yer alıp, Avrupa şampiyonu olmak istiyorum" diye konuştu.

Pamuk, 29 Eylül'de Kaş'ta yapılacak Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda ise 2 dünya rekoru denemesi yapacağını, çalışmalarına Çanakkale Boğazı ile Kaş'ta devam edeceğini kaydetti.

Çanakkale'de yaşadığını ancak Ankara Odtü SAS Kulübü'nün formasıyla spor yaşantısını sürdürdüğünü ifade eden Pamuk, eşi Mustafa ile 21 aylık oğlu Poyraz'ın kendisinin en büyük destekçisi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber