Alanya'daki orman yangını kontrol altına alınamıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2 gün önce başlayan yangın giderek büyüyor. Havadan söndürme çalışmaları yapılırken, coğrafi şartların güçlüğü nedeniyle yangın kontrol edilemiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Güzelbağ beldesi Bayır Köyü'nde 2 ayrı noktada çıkan yangın; 2 gün önce Bayır Köyü ve Alara Çayı'nda bulunan ormanda başlamıştı. Arazinin sarp olması nedeniyle yangına sadece havadan müdahale edilebiliyor. 2 uçak, 6 helikopter, 50 arazöz ve iş makinesi, 250 söndürme işcisinin katıldığı söndürme çalışmalarına rağmen şimdiye kadar 100-120 hektar ormanlık alanın yok olduğu tahmin ediliyor.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, arazinin çok kırık ve parçalı olmasının müdahaleyi engellediğine dikkati çekti. Kaşan, "Yer yer yanmayan bölgeler olduğu için ne kadarlık bir arazinin yandığını net olarak bilmiyoruz. Yangın Antalya'nın en zor bölgesinde çıktı. Söndürme işlemleri bu nedenle güçlükle sürdürülüyor. Alara Vadisi derin bir vadi. Vadiyi kesen kapalı havzalar mevcut. Rüzgar ve hava şartlarının çok değişken olmasından çalışmalar olumsuz etkileniyor. İnsanla mücadelenin olmadığı yerlerde havadan yangına müdahale ederek, yangının tepeye ulaşmasına engel olmaya çalışıyoruz. Yangının iki gündür söndürülememesi müdahaledeki zaafiyetten değil, arazinin güçlüğünden kaynaklanıyor. Yangının herhangi bir köyü tehdit etmesi söz konusu değil. Helikopterden çekilen görüntüler yangının çok büyük olduğunu gösteriyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber