Cezaları onandıkça yakalanıyorlar

İstanbul'da haklarında 8 yıl ile 16 yıl arasında hapis cezaları kesinleşen 3'ü cinayet hükümlüsü biri gaspçı 4 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlıların ?Uzun tutukluluk süresini düzenleyen? yasa gereğince serbest bırakıldıkları ve tutuksuz yargılandıkları öğrenildi.

Aranan Şahıslar Büro Amirliği Ekipleri, ?Uzun tutukluluk süresini düzenleyen? yasa gereğince serbest bırakılan ve Yargıtay tarafından cezaları onanan ağır cezalık kişilerin peşine düştü. Bu kapsamda dün 4 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda, 1'i gasp 3'ü cinayet hükümlüsü 4 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Beylerbeyi İskelesi Önünde 16 Temmuz 2006 tarihinde aralarında çıkan kavgada, Kadir Ayten'in öldürülmesi ile kardeşleri Ahmet Ayten ile Kemal Ayten'in yaralanması olayı ile ilgili hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Rıfat Demir(47)'in yakalanması için operasyon başlatıldı. Beylikdüzü'nde kaldığı adreste düzenlenen baskında yakalanan Rıfat Demir, emniyet ve savcılıktaki işlemlerinin ardından Kartal Cezaevine konuldu.

Üsküdar'da dün yapılan bir başka operasyonda ise 2004 yılında kardeşini öldürdüğü gerekçesiyle hakkındaki 16 yıl 8 aylık hapis cezası onanan sağır ve dilsiz Mehmet Akif Karaaslan(37) gözaltına alındı. Mehmet Akif Karaaslan emniyet ve adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine konuldu.

Küçükçekmece'deki operasyonda, 2004 yılındaki bir cinayetten dolayı hakkında, kesinleşmiş 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan Murat Kurtbaş(25) yakalandı. Murat Kurtbaş da, emniyet ve Bakırköy Adliyesindeki işlemlerinin ardından cezaevine konuldu.

Maltepe'de düzenlenen bir başka operasyonda, 2003 yılında silahlı gasp olayına karıştığı gerekçesiyle hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Kaan Kebüde(28)de yakalandı. Kaan Kebüde emniyet ve adliyedeki işlemlerinin ardından Kartal cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber