BBP'liler, İsrail'in camide içki festivali kararını sinagog önünde protesto etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Teşkilatı üyeleri, İsrail'deki Bi'r es-Seba Camii'nde içki festivali düzenlenmesini sinagog önünde protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Altıparmak Caddesi üzerinde bulunan sinagog önüne tekbirler eşliğinde gelen BBP'liler, burada yaptıkları basın açıklamasında festival kararının iptal edilmesini istedi. 'Katil İsrail Filistin'den defol' gibi sloganlar atan BBP'liler, yaptıkları açıklama ile içki festivalinin İslamiyet ve Müslümanlara hakaret olduğunu dile getirdi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, İsrail'in Beersheba Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı içki festivalinin Bi'r es-Seba Camii'nde düzenlenmesine tepki gösterdi.

Ünsal, açıklamasında şunları dile getirdi: ?Müslümanlara düşmanlıkta sınır tanımayan İsrail'in camide böyle bir iğrençliğe imza atmaya hazırlanması kabul edilemez bir durum değildir. Bi'r es-Seba Camii'nin önce hapishaneye daha sonra müzeye çevrilen camide içki festivalinin düzenlenmesi, Müslümanları rencide etmek ve insanları kışkırtmak amacıyla düzenlendiği aşikardır.?

Ünsal, içki festivalinin duyurulma zamanının İsrail Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Michael Ben-Ari'nin, parlamentoda dağıtılan İncil'i yırtıp çöp kutusuna atması ve İsrailli 4 genç kızın Halil İbrahim Camii'nde Kur'an-ı Kerim'i yırtması ile eş zamanlı olmasının manidar olduğuna dikkat çekerek, ?Bizim meselemiz Türkiye Musevileri, İsrail halkı ve Yahudileri ile değil; İsrail hükümeti iledir. Ülkemizde yaşayan Yahudiler ve ibadet yerleri havraların (sinagog) varlıklarını sürdürebilmesi bunun en büyük ispatıdır.? şeklinde konuştu.

Yahudilikte havra (sinagog), Hristiyanlıkta kilise, İslamiyet'te de caminin çok önemli olduğunun altını çizen BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, ?İçki festivalinin camide yapılması, İsrail'in Müslümanlara karşı olan saygısızlığını ve çirkinliğini ortaya koymaktadır.? dedi. İsrail'in Filistin'de yaptığı soykırımı unutmadıklarını belirten Ünsal, ?Mavi Marmara'yı unutmadık, unutturmayacağız. Elbette diğer helak edilmiş kavimler gibi, Siyonizm de er-geç helak olacaktır. Savaşlarda dahi dini mekânlara dokunulamazken, Müslümanlar için çok önemli bir mekân olan camide bırakın böyle bir festivali yapmayı, düşüncesini bile nefretle kınıyoruz.? şeklinde konuştu.

Camide içki festivalinin bir an önce duyarlı İsrailliler tarafından engellenmesi çağrısında bulunan BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, konuşmasını şöyle noktaladı: ?Çağrımız, bu konuda Türkiye dahil, bütün İslam milletlerini, İsrail'in ahlaksızlığına tavır alıp, Allah'ın dinine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bütün Müslüman kardeşlerimizi de bu olayın üzerinde durmaya ve bunu engellemek için girişimde bulunmaya, aynı zamanda İsrail mallarını almamaya davet ediyoruz. İsrail'e diyoruz ki; ?Allah katında din İslam'dır."

Basın açıklamasının ardından tekbirler arasında iki minik BBP'li ellerindeki çiçekleri tepki olsun diye sinagog kapısının önüne bıraktı. BBP'liler, İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber