Okul sütü martta sırada

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURCU ÇALIK

Okul sütünün yol haritası belli oldu. Buna göre okul sütleri her yıl bahar aylarında dağıtılacak. Öğrenci sayısı artırılırken gün sayısı azaltılacak

Okulların açılmasına 15 gün kala, kamuoyunda tartışılan olan, "öğrencilere bu yıl da süt dağıtılacak mı?" sorusuna Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son noktayı koydu. Bakanlık, okul sütü projesiyle ilgili taslak çalışmasını geçtiğimiz hafta Milli Eğitim, Sağlık ve Maliye bakanlıklarına gönderdi. Yetkililer, okul sütü dağıtımının bu yıl ve ilerleyen yıllarda da düzenli olarak devam ettirileceğini vurguladı. Projede yer alacak şirketlerin her yıl ocak veya şubat ayında yapılacak ihaleyle belirlenmesine, sütlerin dağıtımına ise mart veya nisanda başlanmasına karar verildi.

MEVSİMSEL ETKİ

İlgili bakanlıklara gönderilen taslakta ihale zamanı, şartları, kaç öğrencinin bu sütlerden faydalanacağı, sütün hangi günler ve hangi okullarda dağıtılacağı gibi detaylar yer alıyor. Taslak son halini dört bakanlığın ortak kararıyla alacak. Bunun ardından da ihale şartları kamuoyuna duyurulacak. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde mayıs ayında dağıtılan okul sütleri bu kez 2013'ün mart veya nisan ayında öğrenci sıralarında olacak. Sütün ders zilinin çalmasıyla eş zamanlı başlayamamasının nedenlerinden birini 4+4+4 sistemine paralel olarak öğrenci sayılarının henüz belirlenememesi oluşturuyor.

ARZ FAZLASI VAR

Bakanlığın gözettiği bir başka unsur du süt arzının fazla olduğu dönemler. Kış aylarında azalan mevsimsel süt arzı, bahar aylarının gelmesiyla artıyor. Bakanlık okul sütü dağıtımında bundan sonra her yıl bu süreyi baz almayı planlıyor. Okul sütü projesinin geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ilk dağıtımında 32 bin 574 okulda, 7.2 milyon öğrenciye haftanın beş günü süt verilmişti. Bu yıl daha fazla öğrencinin bu uygulamadan faydalanması planlanırken, süt dağıtımının haftada iki veya üç güne düşürülmesi düşünülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber