Bitlis'te TOKİ konutlarının alt katlarını su bastı

Bitlis'te Rahva bölgesinde bulunan TOKİ konutlarında, sabah görülen yağış ardından 24 binadaki kapıcı dairelerini sel bastı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aniden bastıran selle beraber eşyalarını kurtaramayan 18 kapıcının bütün ev eşyaları sular altında kaldı. Aileleriyle dışarı kaçan kapıcılar, eşyalarını sular altında bıraktı. Bitlis AFAD ve belediye yetkilileri ise hasar tespitinde bulundu.

Belediye başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak temizlik aracı, itfaiye aracı ve birçok ekibi sel bölgesine yönlendirdiklerini, gerekli çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Muhtar Eşref Akgün, ani yağan bir dolu neticesinde, yaklaşık 24 binanın hasar gördüğünü, 18 kapıcının da evinin zarar gördüğünü ifade etti. Akgün, "Ev eşyaları sel ve lağım sularıyla dolup taşmıştır. Ayrıca, aşağı yukarı 5-6 araç hasar görmüş. Büyüklerimizin özellikle TOKİ'nin konuya el atması lazım. Su ile kanalizasyon suyunun bir arada gitmesi sonucu binalara büyük hasar vermiştir. Bu konuda büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Yılda en az 3-4 kez bu sıkıntılar yaşanmaktadır.? dedi.

Kapıcı Felemez Toprak da sabah selin çığ gibi geldiğini, evini bastığını söyledi. Toprak, şöyle devam etti: "Yetkililer TOKİ'ye bir el atsın, bir uğraşsınlar, bir baksinlar. Ben dokuz aydır buradayım, hiç kimse buraya uğramıyor. Hiç bir şey yapmıyor. Logarın tamamı hepsi çökük. Samsun'daki felaket aynı bu şekil oldu. Sel bastı içerileri, bodrum katlarını, bir daha yaşanmaması için yetkililere duyuruyorum, her zaman da söylüyorum, bir el atsın zemin katını kullanmamak için.?

Mağdur olan diğer bir kapıcı Niyazi Günden ise "Bu eşyaların zararını kim verecek. Benim 10 milyar zararım var, eşyalarım oturulamaz halde, ne yapacağım ben. Asgari ücretle çalışıyoruz, ne yapacaz biz. Şu anda 4 nüfusa bakıyoruz, bizim halimiz ne olacak. Bunlara bir önlem alınması lazım, yani illa ki can yandıktan sonra mı önlem alınacak." diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber