Somalili doktorlar Türkiye'de eğitimle birlikte Anadolu insanını da tanıyor

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED)'nun projesiyle eğitim almak için Türkiye'ye gelen Somalili doktor ve hemşireler, aynı zamanda Anadolu insanını da tanıma imkanı buluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Sağlık Derneği (DESADER)'in misafiri olan 11 kişilik Somalili doktor ve hemşire grubu Pamukkale'yi gezdi.

Misafirlerini ağırlayan DESADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Abdi Canan, Somali'deki üniversitelerde yetişen doktorların, orada ihtisas yapabilecekleri bir yer olmadığı için Türkiye'ye geldiğini söyledi. Canan, ?Bağlı olduğumuz ESAFED ile Kimse Yok mu Derneği'nin yaptığı hastane, Somali'deki ilk eğitim hastanesi olacak. Misafir sağlıkçılar, hem Türkçe öğrenmek ve Türkiye'yi tanımak hem de oradaki eğitim seviyelerinin ölçülebilmesi için yaklaşık iki aydır ülkemizde eğitim alıyor. Aralık ayının başında hastanenin açılacağını düşünüyoruz. O zaman bu arkadaşlar hastanede görev yapacak.? dedi.

Somalili doktorlar adına konuşan Abdullah Abdirrahim Hussein ise Türkiye'de aldıkları eğitimin değerini bildiklerini belirtti. Hussein, ?Yoğun bir eğitim programı geçiriyoruz. Bu yoğunlukta Türkiye'nin değişik yerlerini tanıma ve gezme imkânı da buluyoruz. Türkiye'deki Pamukkale gibi güzellikleri gördükçe kendimizi çok şanslı hissediyoruz. DESADER?e ve Denizlili misafirperver doktorlara çok teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber