Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa: Denizcilik bölümlerine yoğun ilgi var

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, bu yıl üniversite kayıtlarında denizcilik bölümüne yoğun ilgi olduğunu ve bu bölümden mezun olan öğrencilerin istihdam şansının yüksek olduğunu ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin ve velilerin üniversite ve sonrasındaki iş hayatına yönelik en büyük beklentilerinin mezuniyet sonrası iş bulabilme olduğu biliniyor. Yeni eğitim yılında kayıtların başlamasıyla ilgili Rektör Adnan Kısa, bu sene üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin denizcilik bölümüne yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Kısa, ?Önceki yıllara nazaran ortalama denizde çalışma süreleri azalmış, ancak denizden ayrılanlar yine karada denizcilik sektörünün karada yarattığı alanlarda çalışmaya devam edecekler. Son 20 yıl mezunlarına bakıldığında yüzde 80'den fazlası karada, ancak yine denizcilik sektörünün içinde çalıştığı ve işsiz olmadığı görülüyor.? dedi.

Kısa, denizcilik sektörüne getirilen yeni düzenlemeler ile artık bu bölümde istihdam oranının da arttığını kaydetti. Kısa, ?Uluslararsı Denizcilik Örgütünün (IMO) getirdiği yükümlülükler nedeniyle, denizcilik şirketlerinin yönetim ofislerinde deniz tecrübeli ve nitelikli denizci personel istihdam etmek zorunda kalmışlardır. Bu bölümlerden mezun olanlar sadece özel sektörde değil kamuda da çalışma imkanı bulmaktadırlar.? diye konuştu.

Gelecek yıllarda denizcilik alanında personel alımının yapılacağını açıklayan Kısa, şu açıklamalarda bulundu: ?Her yıl onlarca denizcilik çalışanı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesindeki denizcilik uzmanı, gemi sürvey uzmanı, VTS operatörü, kılavuz kaptanı ve romorkör kaptanı ve başmühendis olarak çalışmaya başlamıştır. Kamu kurumlarının önümüzdeki yıllarda yetişmiş denizcilik çalışanı ihtiyacını karşılamak üzere personel alımı yapacağı bilinmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber