Başkent'in trafiğini rahatlatacak TİGEM Geçidi'nin yapımına başlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yeni Çiftlik Bulvarı projesi kapsamında, Başkent'in batı koridorundaki trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatacak olan TİGEM Geçidi'nin yapımına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TİGEM Geçidi ile Fişek Fabrikası kavşağından Marşandiz Köprüsü'ne rahatlıkla ulaşılabilecek. Celal Bayar Bulvarı'ndan başlayıp Devlet Demir Yolları (DDY) tren hattına paralel olarak Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinden geçerek Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde son bulan Yeni Çiftlik Bulvarı projesinin önemli aşamalarından biri olan TİGEM önü DDY Geçidi'nin tamamlanmasıyla bulvar boyunca kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli yol projelerinden biri olan ve çalışmaları hızla süren Yeni Çiftlik Bulvarı üzerindeki 6 büyük geçitten biri olan TİGEM önü DDY Geçidi'nin yapılmasıyla bulvar üzerindeki geçitler de tamamlanmış olacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan TİGEM önü DDY geçidinin 320 metre uzunluğunda olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, ?TCDD'nin son yıllarda büyük önem ve hız verdiği hızlı tren güzergahında kalan geçidimiz 5 açıklıklı, 3 gidiş-3 geliş olarak planlandı ve hızlı tren kriterleri de dikkate alınarak projelendirildi. 8 orta ayak, 4 kenar ayaktan oluşan köprünün 6 orta ayağının kazık, temel ve elevasyon imalatları tamamlandı.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber