Karadeniz'deki sağanak yağışlar, balık tezgahlarını şenlendirdi

Karadeniz Bölgesi'nde temmuz ve ağustos aylarında yaşanan sağanak yağışlar, sel hadiselerine neden olsa da denizden bol balık çıkmasına neden oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avlanma sezonun başlamasıyla denize açılan balıkçılar, tahminlerinin üzerinde miktarlarla döndü. Bol balıklar tezgahları şenlendirince fiyatLar düştü. Balık tezgahlarına koşan Karadenizliler, sofralarını taze balık menüleriyle süsledi.

Balıkçıların ve tüketicilerin uzun süredir beklediği avlanma mevsimi başladı. 24 metre avlanma yasağı tartışmalarıyla start alan avlanma sezonunda balıkçılar, denizden mutlu döndü. Samsun'da balıkçılar, iki günde tahminlerinden daha çok balık avladı. Denizdeki balık bereketi de dolayısıyla tezgahlara yansıdı. Saathane Mahallesi Kasaplar Caddesi'ndeki balık tezgahları, uzun aradan sonra yine balıklarla doldu taştı.

FiyatLarı bir anda aşağı indiren balıktaki bereket, vatandaşa da olumlu yansıdı. Tezgahlarda balık almak için birbirleriyle yarışan vatandaşlar, fiyatları ise oldukça ucuz buldu. Denizden en çok palamut, istavrit ve barbun çıkarken, ilerleyen günlerde fiyatların daha da ucuzlaması bekleniyor.

Dalyan balıkçılık yetkilisi Talat Bayazıt, balık bolluğunun hem kendilerinin hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü söyledi. Taze balık hasretinin sona erdiğini ifade eden Bayazıt, buna en büyük etkenin sağanak yağışların etkili olduğunu kaydetti. Bayazıt, fiyatların ocak ayına kadar sürekli düşüş göstereceğini ifade etti.

Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak ise bu sezon palamudun çok olduğunu ve vatandaşın bol palamut yiyeceğini belirtti. Kıyak, ?Aşırı yağışlar, Karadeniz'deki balık varlığının artmasına neden oldu. Şuan tahminlerimizden fazla balık avlanıyor. Bu da tezgahlara ve vatandaşa olumlu yansıyor. İlerleyen günlerde gırgırın da başlamasıyla bol balık tüketeceğiz. Bu yıl balıkta bereketli bir dönem geçireceğiz.? ifadelerini kullandı.

Bu arada daha önceden fiyatı 8 TL'ye satılan alabalık, 6, 10 TL'ye satılan deniz somonu 7 TL'ye, 10 TL'ye satılan yerli istavrit 3 TL'ye indi. avlanma sezonunun başlamasıyla palamut 5 TL, levrek 12 TL, çupra 12 TL, barbun 4 TL, sazan 6 TL, mezgit ise 3 TL'den satışa sunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber