27. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, yarın başlıyor

Dünyanın en büyük boks turnuvası statüsünde olan Uluslararası 27. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ataköy'deki Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek turnuvanın Topkapı'daki Cömertler Matbaacılık'ta düzenlenen basın toplantısına, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu, Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert ve kızı Nilgün Cömert katıldı.

Gençler katogorisinde yapılacak ve 3 gün sürecek organizasyona 16 ülkeden 200'ün üzerinde sporcunun katılacağı 27. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, 5 Eylül Çarşamba günü Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda başlayacak olan turnuva , 8 Eylül Cumartesi günü ise final karşılaşmaları yapılacak.

Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Atilla Cömert, "50 yılını boks sporuna vermiş ve bu uğurda görevi başında vefat etmiş bir spor adamımızın adının verildiği bu turnuvada önemli şeyler yapmaya çalıştık. Bu turnuvayı, zaman zaman 40 ülkenin katılımıyla düzenledik. 16 Ülkeden 200'ü aşkın sporcunun katılımıyla yapacağız." dedi.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, eski bir boksör olduğunu ve Ahmet Cömert'in Türk boksuna çok büyük katkıları olduğunu söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu ise batılıların Türkiye'nin salonlarımıza ağızlarının sularının akıttığını söyleyerek, "Yabancı misafirlerimizi karşıladığımda bizim salonlarımıza hayran kalıyorlar ve ben de bunu görüyorum. Devletimiz elinden gelen her desteği veriyor ve İstanbul'lular çok şanslı bu kadar tesisleri var, Anadolu'daki tesislerin sayısı İstanbul'a denk gelmiyor." dedi.

Öte yandan basın toplantısının sonrasında, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kabri bulunan Ahmet Cömert ailesi ve yakınlarının katıldığı bir törenle anıldı.

27. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, yarın saat 14.00'de başlayacak. Turnuvanın son gününde yapılacak final maçları TRT Spor kanalından naklen yayınlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber