Bilge Terzi'nin hayatını torunu anlattı

Yazar Ferda Kürün, dedesi 'Bilge Terzi' olarak bilinen şair mütefekkir Mehmet Said Çekmegil'in hayatını anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Düşünce Tarihi Konferansları' Malatyalı mütefekkir Mehmet Said Çekmegil'in hayatının anlatıldığı konferans ile yeniden başladı. Çekmegil'in torunu, yazar Ferda Kürün'ün konuşmacı olarak katılacağı konferansta 'Bilge Terzi' olarak bilinen ünlü düşünce insanının hayatı ve düşünceleri konu edildi.

Dedesinin eş olarak otoriter, evlat olarak cenneti annesinin ayağının altında arayan bir sevgi insanı olduğunu anlatan Ferda Kürün, Çekmegil'in davasına çok bağlı bir kişi olduğunu, eserlerini sadece bu uğurda yazdığını ifade etti. O'nun şiirn bir fikir için yazılması gerektiği görüşünü benimsediğine işaret eden Kürün, sanatı sanat için yapan şairlerin davayı ikinci plana attıklarına inandığını dile getirdi.

"Fikre bir dava girdi mi insan yerinde duramaz" diyen Kürün, Çekmegil'in eserlerinde dönemin sorunlarını gündeme getirdiğini söyledi. Kürün, toplumda Çekmegil'in yazdıklarını takdir edenler olduğu gibi rahatsızlık duyanların da olduğunu söyledi. Çekmegil'in yazma konusunda çok azimli olduğunu ve yazdıklarını anlaşılır hale getirmek için çok çaba harcadığını vurgulayan Kürün, eserlerinde kelimeleri titizlikle seçtiğini ve günlük konuşmalarında bile argo kelimeleri hiç kullanmadığına kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber