Bakan Tüzmen, lise öğretmenini son yolculuğuna uğurladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2005 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, ortaokul ve lise öğretmeni Cevdet Göktürk'ü son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Tüzmen'in tabutuna omuz koyduğu Cevdet Hoca'nın cenaze töreninde öğrencileri, 10. Yıl Marşı'nı okudu.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in Çankaya Ortaokulu ve Çankaya Lisesi'nden öğretmeni olan Cevdet Göktürk, 92 yaşında hayatını kaybetti. Cevdet Göktürk için Kocatepe Camii'nde bugün düzenlenen cenaze töreni ilginç görüntülere sahne oldu. Cenaze törenine Devlet Bakanı Tüzmen de katıldı. Göktürk'ün cenaze namazı, Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip kılındı. Öğretmeninin cenaze namazını kılan Tüzmen, çok sevdiği Cevdet Babası için dua etti. Cenaze namazının ardından Göktürk'ün naaşı omuzlara alınırken, Bakan Tüzmen de öğretmeninin tabutuna omuz koyarak bir süre taşıdı. Naaşın cenaze arabasına taşınması sırasında öğrencileri Kocatepe Camii avlusunda "Cevdet Baba", "Cevdet Baba Nereye" şeklinde tempo tuttu. Cenaze töreni sırasında öğrencileri, 10. Yıl Marşı'nı da hep bir ağızdan okudu.

Devlet Bakanı Tüzmen, ortaokul ve liseden öğretmeni Cevdet Göktürk'ü "efsane" diye tanımladı. "Cevdet Baba bir efsaneydi. Hem Çankaya Ortaokulu'nda, hem Çankaya Lisesi'nde lise müdürlüğü sırasında kendisiyle çok güzel anılarımız olmuştu. O zaman çok yaramazdık tabii" diye konuşan Tüzmen, Göktürk'ün Türk milletinin tek bayrak altında toplanması gerektiğini anlatan, geçmişten geleceğe analiz yapan, hitaplarında ülkenin birliğini ve bütünlüğünü vurgulayan ve kendilerinden sonra gelecek nesillere de örnek olabilecek bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Tüzmen, "Çok üzgünüz tabii. Bizim için gerek ortaokulda, gerek lisede yaptığı çalışmalarla hep saygıyla anılacaktır. Türk gençliği için yaptığı hizmetler hep hayırla yadedilecektir. Hepimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Tüzmen, daha sonra cenaze töreninde biraraya geldiği ortaokul ve lise arkadaşlarıyla vedalaşarak Kocatepe Camii'nden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber