KESK işin ucunu bırakmıyor

Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ve memurlar arasındaki zam pazarlığından, mutabakatla yüzde 2.5'luk zam çıksa da, KESK, bu işin ucunu bırakmıyor. Kamu-Sen ve Memur-Sen'in imzaladığı mutabakat metnine şerh koyan KESK, yüzde 2.5'luk zammı Uzlaştırma Kurulu'na götürecek.

AKŞAM'a konuşan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, KESK'in bu işin ucunu bırakmayacağını belirterek, toplu görüşmelerin sonuçlarının, büyük ihtimalle, Uzlaştırma Kurulu'na götürüleceğini söyledi. Tombul, ?Şu haliyle verilen zamlar, kamu emekçilerinin sorunlarını çözecek düzeyde değil. Çıkan sonuç, hükümetin daha önce açıkladığı seyyanen zammın altında. Bunu bir kazanım olarak görmediğimiz için mutabakat metnine-

imza atmadık? dedi.

Edinilen bilgilere göre, KESK'in üç gün içinde Uzlaştırma Kurulu'na başvurma hakkı var. Konuyu, Merkez Yönetim Kurulu'nda değerlendirecek olan KESK, bugün ya da yarın Uzlaştırma Kurulu'na başvuracak. Uzlaştırma Kurulu ise KESK'in başvurusunu beş gün içinde sonuçlandırmak zorunda.

Kamu-Sen ve Memur-Sen'in, mutabakat zaptını imzalamaları nedeniyle, Uzlaştırma Kurulu'na başvuru hakları bulunmuyor. Uzlaştırma Kurulu, eğer KESK'in taleplerini kabul ederse, bu durumda KESK ve hükümet yeniden bir araya gelecek. Böylece, sadece KESK, toplu görüşmeleri hükümetle, Uzlaştırma Kurulu kararları üzerinden yürütecek. Uzlaştırma Kurulu, son üç yıldır memurların lehine karar veriyordu. KESK ve hükümet arasındaki görüşmelerin ardından da nihai kararı Bakanlar Kurulu açıklayacak.

BASK'TAN TEPKİ

Bu arada Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay düzenlediği basın toplantısında, boykotu göze alamayan sendikaların hükümete boyun eğdiğini öne sürerek, ?'Yüzde 2.5 maaş artışına razı olan sendikalara sendika denemez'' dedi. Akay, hükümetle kamu sendikaları arasında imzalanan mutabakat metni örneğini sendika üyeleriyle birlikte yırtarak, ?Meclis'in açılmasından itibaren bu hükümetin başının belası olmaya ant içiyoruz'' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber