Organlarıyla dört kişiye hayat verecek

Çanakkale'de beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalp, karaciğer, iki böbreği ve korneaları ailesi tarafından bağışlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Özer Ökmen (62), 31 Ağustos'ta beyin kanaması sonucu Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ameliyat sonrasında genel yoğun bakım servisine alınan Ökmen'in tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Durumun aileye bildirilmesi üzerine Ökmen'in eşi Tülay Ökmen önemli bir karar vererek eşinin organlarını bağışladı.

Yapılan koordinasyon görüşmelerinin ardından gerçekleştirilen ameliyat ile Ökmen'in karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi'nde bekleyen hastaya, bir böbreği Bursa Uludağ Üniversitesi'nde bekleyen hastaya, diğer böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi'nde bekleyen hastaya ve korneaları ise Bursa Uludağ Üniversitesi'nde bekleyen hastaya nakledilmek üzere alındı.

Çanakkale Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, Ökmen ailesinin çok önemli bir karar verdiğini söyledi.

Çanakkale'de son 5 günde ikinci organ bağışının yapıldığını belirten Ülkü, ''Ökmen ailesinin duyarlılığı örnek teşkil ederken, organ bağışında Çanakkale'de il olarak örnek il olmaya devam ediyor. Bu yıl 30. organ naklini de böylece gerçekleştirmiş olduk. Rahmetli Özer Ökmen'in eşi Tülay Ökmen'e ve çocuklarına, aldıkları bu karar için teşekkür ediyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber