Trafolar yer altına alınıyor, görüntü kirliliği ortadan kalkacak

Kayseri Melikgazi Belediyesi, ilçe genelindeki trafoların yeraltına alınması için çalışma başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda ilk olarak; belediye hizmet binası karşısında yer alan, kaldırım ile yol arasında bir alanı kaplayan trafo yer altına alınacak.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan trafo merkezlerinin yer altına nakil edilmesine yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, elektrik dağıtım şirketi ile yapılan bir dizi görüşmeler neticesinde ilçe sınırları içerisindeki bazı trafo merkezlerinin yer altına alınacağını belirtti.

Büyükkılıç, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: ?Belediye olarak trafo merkezleri yer altına yapılacak yüksek korumalı tesislere nakil edilecek. Elektrik şirketi ile yapılan anlaşma gereği, bu trafo merkezleri görsel kirlilik oluşturuyor. Elektrik ulaşım hatları yer altına döşenen şebekeye bağlandı. Böylece mahalle aralarında elektrik direkleri ortadan kaldırılmış oldu. Bu çalışma ile hem daha güvenli ve seri bir elektrik akışı sağlandı. Hem de açık havadan giden elektrik kaybı önlendi. Şimdi de köşe başlarında, parklarda ve şehrin birçok yerinde bulunan trafo merkezlerini yer altına alarak güzel ve modern bir şehirleşme örneği sergiliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber