Kızılot'ta deniz kaplumbağalarının üreme alanları koruma altına alındı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılot beldesinde caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanları kontrol altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Kaymakamlığı, Kızılot Belediyesi, Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) ve Kızılot'taki turistik işletmecileri deniz kaplumbağalarının koruma altına alınması ve kıyı temizliği üzerine toplantı yaptı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Kızılot sahilinde 560 caretta caretta deniz kaplumbağası üreme alanının bulunduğunu söyledi. Kızılot'ta bulunan deniz kaplumbağalarının korunması ve sahil güvenliği için MATAB'ın bölgede kanalizasyon sorununu çözeceğini belirten Bulgurlu, sahilin dünyanın sayılı deniz kaplumbağası üreme alanlarından biri olduğunu ve bölgede çevreci kuruluşlar ve bazı üniversitelerin düzenli yumurta sayımı yaptıklarını kaydetti. Bulgurlu, "Sürdürülebilir turizmin yolu çevreyi, doğayı, su kaynaklarını ve doğal zenginliklerimizi korumaktan geçiyor. Bölgemiz için bu doğal zenginliklerimizden biri de Kızılot'ta dünyanın sayılı deniz kaplumbağası üreme alanları bulunması. Bölgeyi gözümüz gibi koruyacağız." dedi.

Manavgat destinasyonuna yıllık 4 milyon turistin tatile geldiğini ve 10 milyon turistin de günü birlik ziyarette bulunduğunu anlatan Bulgurlu, bölgede 42 mavi bayraklı konaklama tesisinin bulunduğunu ve kıyı su temizliğinin ise Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE) kriterlerine uygun olduğunu kaydetti.

Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, sahilde 560 caretta caretta deniz kaplumbağası üreme alanı bulunduğunu ve Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nün bölgede düzenli yumurta sayımı yaptığını söyledi. Türkiye'de 20 noktada deniz kaplumbağası üreme alanı olduğunu aktaran Keçer, dünyada 11 milyon yıldır var olan deniz kaplumbağalarını gözleri gibi koruyacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber