Toplu görüşme fıkrası...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle memur sendikaları arasında gerçekleştirilen ve mutabakatla sonuçlanan toplu görüşmelerin gece yarısına kadar süren son turunda, fıkralar ve espriler gerginliği azalttı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, saatin gece yarısını geçmesi üzerine, "Toplu görüşmeler resmen bitti. Bu saatte olsa olsa topsuz görüşme yapılır" şeklinde espri yaptı.

Önceki gün sona eren hükümetle memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin son turu zaman zaman gergin anlara sahne olurken, toplantının gece yarısından sonraki bölümündeespri ve fıkralar havada uçuştu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile sendika başkanları, yaptıkları espriler ve anlattıkları fıkralarla gerilen ortamı yumuşattı. Gece yarısından sonra mutabakata varılması ise görüşmelere katılanları iyice rahatlattı. Mutabakat metninin imzalanması sırasında neşeli dakikalar yaşandı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde salondaki havayı yumuşatmak isteyen Bakan Şahin, Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı Enes Polat'tan bir fıkra anlatmasını istedi. Polat'ın aklına fıkra gelmemesi üzerine Şahin, fıkra anlatma görevini kendisi üstlendi. Şahin, toplu görüşmede gerginliğin tırmandığı dakikalarda şu fıkrayı anlattı:
"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren öğretmen bir öğrenciyi kaldırıp ismini sormuş. Öğretmen, isminin Fatih olduğunu söyleyen öğrenciden Fatiha suresini okumasını istemiş. Öğrenci Fatiha suresini başarıyla okumuş. Öğretmen daha sonra başka bir kaldırarak ismini sormuş. Bir süre düşünen öğrenci 'öğretmenim benim adım Yasin ama arkadaşlar bana kısaca Sübhaneke derler' cevabını vermiş."

Şahin'in ardından 2. fıkra her konuyla ilgili anlattığı fıkralarıyla ünlü Enes Polat'tan geldi. Polat'ın memurlara kahkahaya boğan fıkrası ise şöyle:

"3 aslanın hayvanat bahçesine tayini çıkmış. Görevliler, 2 aslanı etle, diğer aslanı ise muzla beslemişler. Muzla beslenen aslan diğer 2 aslanın dikkatini çekmiş. 'Sen de bizim gibi aslansın, ama muz yiyorsun, bu işin sebebi ne?' diye sormuşlar. Bunun üzerine muz yiyen aslan, 'Sormayın arkadaşlar ben buraya gelirken norm kadroya takıldım. Buraya maymun kadrosuyla geldim' cevabını vermiş."

Toplu görüşmeler sırasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Şahin'in mutabakat metnini imzalaması sırasında sendika başkanları Şahin'in arkasında yerlerini aldı. Daha önce İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Kaboğlu'nun düzenlediği basın toplantısı sırasında elindeki metni yırtan Türk-Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da Şahin'in arkasında bulunanlar arasındaydı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, manzarayı görünce Bakan Şahin'i uyarmadan edemedi. Dinçer, "Sayın Bakan dikkat edin arkanızda Fahrettin Yokuş var. Metni yırtabilir" dedi.

Bu arada saatlerin gece yarısını geçmesi üzerine Dinçer, saatin 12.00'yi geçtiğini hatırlatarak "Toplu görüşmeler resmen bitti, bundan sonra olsa olsa topsuz görüşme yapılır" diye espri yaptı.

Esprileriyle toplu görüşmelerin neşe kaynağı olan Dinçer, bir espri de görüşme öncesi Başbakanlık önünde memurlarla güvenlik güçleri arasında yaşanan ve polisin gaz kullanarak müdahale etmesiyle sonuçlanan olaylar hakkında yaptı. Olayı, "Hükümet gaz çıkardı" şeklinde yorumlayan Dinçer'e cevap veren Bakan Şahin, "O, yürüyenin yürüyüşüne göre değişir. Yasaya uygun yürürsen gaz çıkarmazsın" diye konuştu.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber