Askerin resepsiyonuna türban girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Özkök'ün 30 Ağustos resepsiyonu dün gece yapıldı. Sezer, Erdoğan, Özkök'ün yan yana görüntülenemediği davete türbanla katılan biri de vardı.

Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün 30 Ağustos nedeniyle düzenlediği resepsiyon Gazi Orduevi'nde yapıldı. İşte resepsiyondan notlar.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, resepsiyona gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök tarafından kapıda karşılandı.

Resepsiyonda kuvvet komutanları tam kadro ve eşleriyle birlikte yer aldılar.

Resepsiyona eşsiz davet edilen TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabineden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun eşsiz olarak katıldı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise geçen iki yılda da olduğu gibi başı açık eşiyle birlikte davet edildi ve resepsiyona eşiyle geldi.

CHP lideri Baykal da eşi Olcay Baykal'la birlikte çağrılmasına karşın yine eşsiz katıldı.

Resepsiyon davetiyelerinde kıyafet olarak "smokin ve uzun etek" yazılı olmasına rağmen devlet protokolünden sadece Cumhurbaşkanı Sezer ve CHP lideri Baykal smokin giydi.

Cumhurbaşkanı'nın eşi Semra Sezer kıyafet olarak, uzun siyah etek ve yakası siyah saten biyeli, kolları yırtmaçlı ve sim nakışlı Türk motifli ceket, aynı motifli siyah kadife çanta tercih etmişti.

Org. Özkök'ün eşi Özenç Özkök ise, kemik rengi uzun etek ve aynı renk üstü işlemeli bluz giymişti.

Resepsiyonun tek türbanlı konuğu Ürdün askeri ateşesinin eşi oldu.

Sezer, Erdoğan, Özkök bir arada fotoğraflanamadı. Erdoğan gazetecilerin "Üçünüzü bir arada çekelim" sözlerine, "Fotoğraf için geçersem sanal olur" karşılığını vererek yerini değiştirmedi.

Çerez, kanepe, ekmek arası döner, ara sıcak ve sıcakların ikram edildiği resepsiyonda hükümet üyeleri meyve suyu aldı. Başbakan Erdoğan ise soda-limonu tercih etti.

Sezer, resepsiyonda yaklaşık bir saat kaldıktan sonra Orgeneral Özkök tarafından uğurlandı. Başbakan Erdoğan da 50 dakika sonra resepsiyondan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber