Bakan Çelik'e 'üniversite' mektubu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde 10 muhtar "Adıyaman'a üniversite, Besni'ye fakülte" kurulması için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e mektup yazdı.

Besni'yi tüm yönleriyle mektuplarına işleyen muhtarlar, aynı zamanda Merinos halılarının sahibi Mehmet Erdemoğlu, Besni Kaymakamlığı, Besni Eğitim Vakfı ve Besni Belediyesi'nin fakülte kurulması yönünde verdikleri taahhütnameyle bugüne kadar ilçede yapılan eğitim yatırımlarını da mektuba ekledi. Erdemoğlu Mahallesi Muhtarı Şahin Sarıgüllü, Yukarı Sarhan Mahalesi Muhtarı Davut Erzurumlu, Yeni Besni Mahallesi Muhtarı Cüneyt Ekmekçi, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mevlüt Afşin, Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Candır, A. Sarhan Mahalle Muhtarı Mustafa Nergiz, Çat Mahalle Muhtarı Z. Abidin Temel, Korupınar Mahalle Muhtarı İsmet Kösen, Hasan Tütün Mahalle Muhtarı Şaban Türkmen ve Cırıtmeydan Mahalle Muhtarı Hacı Mehmet Çiçek imzasıyla mektuplar, Besni İlçe PTT Müdürlüğü'nden gönderildi.

Muhtarların, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e gönderdiği mektupta, "Bizler Besnili mahalle muhtarları olarak, Besnililerin sesini duyurmak, eğitim alanında Besnililerin yaptıkları ve taleplerimiz konusunda sizleri bilgilendirmek amacıyla bu mektubu kaleme aldık. Biz Besnililer olarak ülkemizin ve milletimizin geleceği için eğitimin olmazsa olmaz şartının bilincindeyiz. Bizler bu bilinç doğrultusunda hareket ederek tüm Besnililer olarak üzerimize düşeni, Besni'de yaşayanlar ve Besni dışında ikamet edenler olarak yapmaktayız. Hükümetimizin, yeni üniversiteler açılması yönünde çalışmalar yaptığını biliyoruz. Besnililer olarak, 'Adıyaman'a Üniversite, Besni'ye Fakülte' platformu oluşturduk. Besni'de mevcut bulunan kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, eğitim sendikaları, dernekler, vakıflar, kooperatifler, odalar, Besnililer dernekleri, Besni Eğitim Vakfı, yerel gazetelerimiz halkımızla bütünleşerek, tek yürek Adıyaman üniversitesinin kurulması ve kurulacak Adıyaman üniversitesi kanun metnine Besni'ye mühendislik fakültesi eklenmesi için kenetlendik ve birlikte hareket etmekteyiz. Adıyaman üniversitesinin kurulması ve Adıyaman üniversitesi kanun metnine Besni'ye mühendislik fakültesi eklenmesi için platformun aldığı karar üzerine 4 eğitim sendikası önderliğinde imza kampanyası başlatılmış ve 20 bine yakın imza toplanmıştır. Sizlerden ricamız bizim bu isteğimizin yerine getirilmesidir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber