Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı Kur'an Meali yayınlandı

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı ancak bazı kaygıları dolayısıyla yayınlamaktan vazgeçtiği ve yakıldığı bilinen Kur'an-ı Kerim meali yayınlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yayınlanan mealin daktiloya çekilen bir kopyadan yararlanılarak hazırlandığı ve sadece üçte birlik bölümünün bulunduğu belirtildi.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nde düzenlenen törende İlahiyatçı Prof. Dr. Recep Şentürk, Kur'an Meali'nin hazırlanışını anlatarak tanıtımını yaptı. Kendisi için tarihi bir gün yaşadığını anlatan Şentürk, Türk kültür tarihinde bugünün önemli yeri olduğuna dikkat çekti. Yayınlanan mealin tarihini Türk kültürünün bir özeti gibi okumanın mümkün olduğunu ifade eden Şentürk, ?Bu mealin çok trajik bir tarihi var. Acılarla, endişelerle ve korkularla dolu bir tarihi var. Biz bu tarihi kısmen de olsa mutlu bir sona getirmeye çalışacağız.? dedi.

Mealin yakıldığı ve yok olduğunun düşünüldüğünü belirten Şentürk şöyle konuştu: ?Kendisinden ümit kesilen bir hazine bugün gün yüzüne çıkıyor. Tarih tashih edilerek yeniden yazılacak. Meal tamamen kaybolmamıştır. Üçte birlik kısmı elimizdedir. Bundan sonra da kaybolmayacaktır. Bu son derece önemli ve sevindirici bir haberdir. Çeyrek asırdır taşıdığım bir yükü milletime tevdi etmiş bulunuyorum.?

Mehmet Akif Ersoy'un meali yazarken yaşadığı endişeleri kendisinin de kısmen yaşadığını aktaran Şentürk, ?Türkiye'de din mühendisliği yapmak isteyen yaklaşım artık bir yankı bulamayacaktır. Bu yaklaşıma sahip olanların çoğu dindar ya da dini tatbik eden insanlar değildi. Bu durum Mehmet Akif'i büyük bir endişeye sevk ediyordu. Bu endişelerin ortadan kalktığını bugün müşahade etmekteyiz.? şeklinde konuştu.

Mealin yayınlanma vaktinin geldiğine inandıklarını dile getiren Şentürk, çalışma başlattıklarını ve meali ortaya çıkardıklarını söyledi. Şentürk, toplantıda Mehmet Akif Ersoy'un yaptığı mealden Bakara Suresi'nin ilk beş ayetinin mealini okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber