Jandarmadan köylülere 'silahla atşe etme' uyarısı

Gaziantep'in Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı köyleri tek tek gezerek köylülere 'silahla ateş etme' uyarısında bulundular.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son zamanlarda artan rastgele silahla ateş etme olaylarının önüne geçmek için harekete geçen Yavuzeli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ömer Mazılıgüney, ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek toplantılar düzenliyor. Toplantıda köylülerden silahla ateş etmemelerini isteyen Mazılıgüney, aksi takdirde ceza işleminin uygulanacağını söyledi. Köy muhtarlarıyla birlikte kahvehanelerde ve halkın toplu bulunduğu yerlerde uyarılarda bulunarak bilgilendirme yapan Üsteğmen Mazılıgüney, "Mutlu günlerimiz olan düğün ve kutlama ortamlarında, insanların kalabalık ortamlarda silah atması telafisi imkansız sonuçlar doğurabilir. Mutlu günler acılı günlere dönüşebilir. Silah atma cesaretin değil, cehaletin göstergesidir. Silah atma bazen iki arkadaşın en güzel gününü zehir eden, en güzel dostlukları bitiren bir anlık boş heveslerdir. Silah atanlar için ayrıca adli ve idari ceza uygulanmaktadır" dedi.

Jandarma ekipleri 'silah atma cesaretin değil, cehaletin eseri' yazılı afişler asarak, vatandaşlara broşürler dağıttılar. Bilgilendirme toplantısı kapsamında ilçeye bağlı tüm köylerin ziyaret edileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber