Hibe ambulans krizi, hibeyle aşıldı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, işadamı tarafından Çorlu Belediyesi'ne hibe edilen 150 bin lira değerindeki tam donanımlı ambulans, belediyede doktor olmadığı için 3 yıl boyunca lastik deposunda bekletildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Hibenin hibesi olmaz" denilerek Sağlık Müdürlüğü'ne de verilmeyen ambulans, gelen tepkiler üzerine Belediye Meclisi kararıyla Çorlu Grup Sağlık Başkanlığı'na hibe edildi.

Çorlulu işadamı Mehmet Diktaş, 2009 yılında Çorlu Belediyesi'ne sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 150 bin liraya tam donanımlı bir ambulans alarak hibe etti. Belediye tarafından 59 YU 955 plakası takılarak hizmete hazırlanan ambulans için Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan, Sağlık Bakanlığı'ndan doktor kadrosu talep etti. Ancak bakanlığın bu talebi kabul etmemesi üzerine, Başkan Baysan'ın talimatı ile tam donanımlı ambulans kullanamadığı için belediyeye ait lastik deposuna çektirildi. Belediye bir süre sonra ambulansı Sağlık İl Müdürlüğü'ne kullanmaları üzere vermek istedi. Ancak Müdürlük tahsis ile kullanılamayacağını ve kendilerine hibe edilmesini talep etti. Ancak Belediye, "Hibenin hibesi olmaz" diyerek bu isteği reddetti ve ambulans depoda kaldı.

Ambulansın depoda çürümeye terk edildiği yönündeki haberlerden rahatsız olan Başkan Baysan, tepkilerin de artmasıyla bu kez Çorlu Grup Sağlık Başkanlığı'na 'hibe edilmesi' için harekete geçti. Çorlu Belediye Meclisi, dün yapılan Eylül ayı toplantısında, 'hibenin hibesi olmaz' inadından vazgeçerek, ambulansın kentte hizmet vermesi şartı ile Çorlu Grup Sağlık Başkanlığı'na 'hibe edilmesine' karar verdi. Bu karar ile 2009 yılından beri depoda bekleyen ambulans, önümüzdeki günlerde hibe işlemlerinin tamamlanacağı öğrenildi.

'ÇOK MUTLU OLDUM'

Ambulansı Çorlu Belediyesi'ne hibe eden işadamı Mehmet Diktaş, alınan karar sonrasında hizmet vermeye başlayacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İşadamı Mehmet Diktaş, "Belediye Meclisi'ne çok teşekkür ediyorum. Alınan bu kararla artık ambulansımız vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Bu da bana çok mutluluk verdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber