Ağrı'da düzenlenen mahalli at yarışları büyük çekişmeye sahne oldu

Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen mahalli at yarışları bu yıl da büyük çekişmeye sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Anakaya Köyü'nde düzenlenen yarışları Vali yardımcısı Mahmuthan Arslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Yarışlardan önce bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Dalkıran, at yarışlarının en eski ve en yaygın sporlardan biri olduğunu belirtti. Dalkıran, şunları kaydetti: ''İlimizde uzun yıllardır geleneksel olarak yapılan at yarışlarındaki amaç, saf kan Arap at neslini ıslah etmek, ata sporu olan atçılığı geliştirmek at ve at sporlarını halkımıza sevdirmek ve mahalli at yarışlarının bölgesel olarak geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.''

Düzenlenen yarışların 3 gün süreceğini söyleyen Dalkıran, her gün 4 yarışın düzenleneceğini birinci ve ikinci gelen at sahiplerine de kupa ve ikramiye verileceğini ifade etti. İlk günde 4 ayak at yarışı yapıldı birinci ve ikinci gelen at sahiplerine protokol tarafından kupa ve ikramiyeleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber