Erzurum'da zimmet davası: 8 kişiye 4 yıl 2'şer ay hapis cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 13:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ve yönetim kurulu üyeleri hakkında zimmet iddiasıyla açılan davada mahkeme kararını verdi. Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri tek tek 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava bugün sonuçlandı. Savcı mütalaasında, ?Yapılan soruşturma ve kovuşturma ile toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı nazaran ESOB Birlik Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri ile Genel Sekreter olan sanıkların Avrupa Birliği fonları ile desteklemek üzere düzenledikleri ayakkabıcılık eğitim kursu kapsamında kendilerine hibe olarak gönderilen 83.800.37 euro tutarındaki parayla ilgili 33.319.00 euoruluk kısmını zimmetlerine aynı suçu birlikte işleme irade ve kararlılığı ile eylem birliğin içerisinde zimmetlerine geçirdikleri ve bu paranın akıbetinin tescil edilemediği, paranın 16.580 TL'lik miktarını birliğin hesaplarına geçirmek ve hibe işleriyle ilgisi bulunmayan birliğe ait hizmet binasında kullandıkları bu eylemle ilgili sanıklar hakkında görevi kötüye kullanmaları istemiyle kamu davası açıldığı bu parayı hizmet binasında kullanmamaları ve bu parayı da kendi zimmetlerine geçirmiş olmaları halinde sadece tek bir zimmet suçundan sorumlu tutulmaları düşünüldüğünde eylemin bölünerek ayrı ayrı zimmet ve görevi kötüye kullanma suçları kapsamında mümkün görülmediği eylemin bir bütün olarak ele alınıp sonuca göre sanıkların hukuki durumlarının tayin ve takdir edilmesinin gerektiği bu nedenle gerekçe kısmında eylemin tekliği göz önünde bulundurularak eylemin bölünmesini engellemek için hükümde görevi kötüye kullanma suçuyla ilgili herhangi bir karar ihdas edilmeksizin gerekçede atılı görevi kötüye kullanma suçunun somut olaya uygun düşmediğinin belirtilmesi ile yetinilmesi gerektiği ve sonuç olarak sanıkların üzerine atılı zimmet suçunu belirtilen şekilde işlediği anlaşıldığından ayrı ayrı cezalandırılması kamu adına karar ve mütalaa olunur? dedi.

Mahkeme heyeti ESOB Başkanı Rasim Fırat ve Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Ç., Mustafa K., Hikmet K., Cüneyt A., Zeki P., Hanifi T., ve Nusret Z.'i, ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

ESOB Başkanı Rasim Fırat, zimmet suçlaması iddialarını kabul etmezken Yargıtay'ın kararı onaması halinde cezaevine görecekleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber