Bakan Yılmaz: Hata, ihmal, kusur varsa milletimize açıklanacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Netice alındıktan sonra olayın neden kaynaklandığı, hata, ihmal, kusur var mı, bunların hepsi milletimize açıklanacak.'' dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmet Yılmaz, Afyonkarahisar'da patlama alanında incelemelerde bulunduktan sonra Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, patlamanın 4. Mühimmat Bölge 41 Mühimmat Bölge Komutanlığı'na ait 32 numaralı cephanelikte, mühimmatların tasnifi ve depolanması sırasında meydana geldiğini söyledi. Yılmaz, "Patlama sonucunda cephanelikte çökme meydana gelmiştir. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Bu soruşturma tamamlandığında hiçbir şey saklanmadan, gizli tutulmadan aziz milletimize açıklanacaktır. Şehit olan personelin kimliklerinin tespitine yönelik çalışmalar halen devam etmektedir. Bölgedeki çalışmaların tamamlanması beklenmektedir." diye konuştu.

Bir aksilik olmadığı taktirde şehitlerin cenazelerinin önümüzdeki pazar gününe kadar ailelerine teslim edileceğini kaydeden Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Adli tıpta yapılacak incelemeye göre belki bir gün ileriye ertelenebilir. Patlamanın çok şiddetli olması nedeniyle cephanelik çevresindeki yerleşim yerlerinde patlamamış mühimmat olabileceği değerlendirilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması ve çevrede herhangi bir mühimmatla karşılaşmaları durumunda durumu güvenlik kuvvetlerine bildirmeleri önem arz etmektedir. Patlamada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz."

Gazetecilerin soruları üzerine Bakan Yılmaz, olayla ilgili askeri ve sivil savcılığın idari soruşturmasının devam ettiğini vurgulayarak, ''İnşallah bu netice alındıktan sonra olayın neden kaynaklandığı, hata, ihmal, kusur var mı, bunların hepsi milletimize açıklanacaktır.'' şeklinde konuştu.

Mühimmat sayımının neden saat 21'den sonra yapıldığı şeklindeki soruya ise Yılmaz, ''Burada da bir hata, bir kusur varsa o soruşturma ile ortaya çıkacaktır ve gereği de yerine getirilecektir.'' cevabını verdi.

Yılmaz, bir başka soru üzerine de şehit ailelerinden Afyonkarahisar'da DNA örneği alınacağını, Ankara'da gerekli incelemenin yapılarak bir sonuca bağlanacağını bildirdi. Bakan Yılmaz, şehitler için Afyonkarahisar'da tören düzenlenmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber