Özel Lara Koleji, Nevşehir'in en modern okulunu yapacak

Nevşehir'de eğitime başladığı 2004 yılından itibaren her yıl yaptığı atılımlarla çıtayı yükselten Özel Lara Koleji, şimdi de şehrin en modern okulunu yapmaya hazırlanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şefkat Eğitim Öğretim şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Lara Koleji, yeni anaokulu ve ilköğretim okulu ardından, eski okulu ise Fen ve Anadolu Lisesine dönüştürmeyi hedefliyor.

Özel Lara Koleji'ne yeni atanan Müdür Ulaş İnönü, okulun bahçesinde verdiği yemekle Nevşehir'de görev yapan yerel görsel ve yazılı basın mensupları ve ajans temsilcileri ile biraraya geldi. Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen buluşmada İnönü, kolejin durumu ve gelecek yıllarla ilgili hedeflerini anlattı.

Özel Lara Koleji'nin 2004 yılındaki açılışından bugüne Nevşehir'de eğitim ve öğretime katkılarıyla ve ?Eğitime Doğan Güneş? parolasıyla, başarılarla dolu bir süreç yaşamaya devam ettiklerini kaydeden Müdür Ulaş İnönü, ?Eğitimi okulun dört duvarı arasından hayatın her alanına başarıyla yansıtan Özel Lara Koleji, gerek deneyimli ve özverili eğitim kadrosuyla gerekse okula sahip çıkan velileriyle sürekli artan bir başarı grafiği sergilemektedir. Anasınıfından 8. sınıfa kadar yarışmaların, sergilerin, kampların, gezilerin, olimpiyatların ve seminerlerin eksik olmadığı bir eğitim süreci yaşatan Lara Koleji, Nevşehir'e eğitimde yeni bir ufuk kazandırmış oldu. Gülşehir yolu 2. kilometresinde geniş bir yerleşkeye sahip Lara Koleji dışarıda geniş bahçesi, spor sahaları, yeşil alanları ile göze hitap ederken bina içerisinde geniş, ferah ve akıllı tahta ile donatılmış birinci kademe sınıfları, içine girildiğinde doğal olarak sizi ders havasına sokan ikinci kademe kabinet derslikleri, yabancı dil sınıfları, fen laboratuvarı, müzik, resim ve bilişim sınıfları bulunmaktadır.? dedi.

HEDEF LİSE AÇMAK

Özel Lara Koleji olarak, 2004 yılından bu yana ilköğretim öğrencilerine hizmet verdiklerini kaydeden İnönü, ?Şu anda yönetim kurulumuzun aldığı bir karar ile Fen ve Anadolu Lisesi açma konusunda çalışmalara başladık. Şu anda eğitim verdiğimiz okulu Fen ve Anadolu Lisesi olarak kullanmayı düşünüyoruz. İlköğretim ve anaokulu için de arsa almak için çalışmalara devam ediyoruz. Nevşehir'in en modern ilköğretim okulunu yapmayı hedefliyoruz. İlköğretim okulu projesinde öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak kantin, kafeterya gibi sosyal hizmet alanları, yüzme havuzu, tenis kortu, badminton, basketbol, voleybol gibi her türlü sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanlar, fuaye ve konferans salonları ile okulun yanısıra tam bir yaşam merkezi olacak.? diye konuştu.

YABANCI ÖĞRETMENLER GÖREVE BAŞLAYACAK

Yabancı dil öğretimine özel önem verdiklerini belirten İnönü, şöyle devam etti: ?Okulumuzda dil eğitimi, hak ettiği yeri almış durumda. Yabancı ülkelerden gelen eğitmenler eşliğinde sadece İngilizcenin konuşulduğu yaz kurslarında öğrenciler eğlenerek, yaşayarak ve mükemmel telaffuzla dil öğrenimi yaptırdık. Tam gün boyunca öğrencilerle iç içe olan eğitmenler sayesinde yabancı dil öğretmenin başarısını görünce, bünyemizde yabancı öğretmenler çalıştırmaya karar verdik. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılından itibaren Gana'dan öğretmen getirdik. Kanadalı bir eğitimciyle de görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük bir olasılıkla kendisi ile de çalışma imkanı bulacağız. Böylece Nevşehir'de bir ilke daha imza atarak yabancı öğretmen çalıştıran ilk eğitim kurumu olacağız.? diye konuştu.

"4+4+4 SİSTEMİNE HAZIRIZ"

12 yıllık zorunlu eğitme hazır olduklarını da belirten Müdür Ulaş İnönü, ''Yeni eğitim sistemine okul olarak hazır durumdayız. Birinci sınıflarda yaş gruplarına uygun sınıflar açıyoruz. Bunu Nevşehir halkına iyi bir şekilde anlattığımız için de özellikle birinci sınıflarımıza büyük talep oldu. Bütün sınıflarımız akıllı tahta ile donatılmış durumdadır. Öğretmenlerimize yeni sistemin bütün inceliklerini anlatacak seminerler verildi. Uzun süre sistemi inceledik ve gerekli olan bütün hazırlıkları tamamladık. Yeni eğitim öğretim yılının beklemesini her yönüyle hazır bir vaziyette bekliyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber