Şehitler için Gaziantep'e yürüyor

At eğitmenliği yapan Savaş Altay, Afyon'daki cephanelik patlamasında şehit olan askerler ve bombalı saldırı sonucu Gaziantep'de hayatını kaybeden 10 kişinin anısına Gazeiantep'e doğru yürüyüşe başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörü lanetleyen Altay, yolculuğu 35 günde tamamlamayı düşünüyor.

Yaşanan terör olaylarını protesto etmek isteyen 38 yaşındaki at eğitmeni Savaş Altay Taksim Meydanı'ndan yürüyüşüne başladı. Türk bayraklı tişörtü ve elinde bastonu ile yolculuğa çıkan Altay, Gaziantep ve Afyon'da meydana gelen patlamalarda şehit olan asker ve siviller adına yürüyeceğini söyledi. ?Gaziantep'te meydana gelen patlamada 10 vatandaşımız, Afyon'daki patlamada ise 25 askerimiz şehit oldu.? diyen Altay, ?Terörde hayatını kaybeden insanlarımıza baş sağlığı, yakınlarına sabır diliyorum. Ölenlerin ruhları şad olsun. Allah başka acılar yaşatmasın. Terörü tüm şiddetiyle lanetliyorum.? diye konuştu.

Boğaz Köprüsü'nü yürüyerek geçmek için yetkililerden izin alamaması sebebiyle Karaköy'den Kadıköy'e geçeceğini, otobüsle Kartal'a gittikten sonra ise İstanbul'un çıkışında yürümeye başlayacağını aktaran Kartal, ?Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara güzergahını izleyeceğim. Yolda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşmeyi planlıyorum. Yolculuğun 35 gün süreceğini tahmin ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber