Ege'de kaçakları taşıyan teknenin batması: 62 kişiden 52'sinin kimlik tespiti yapıldı

Menderes ilçesinde, kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerden 51'inin kimlikleri tespit edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Menderes ilçesi Baradan mevkisinde, 6 Eylül Perşembe günü meydana gelen kazada hayatını kaybeden ve aralarında Bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 62 kişinin İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri tamamlandı. 62 kişiden 51'inin kimlikleri ise yakınları tarafından tespit edildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen kaçak göçmenlerin yakınlarından Fuat Cebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'in Kızıltepe ilçesinden geldiğini belirterek, "Kazada Suriye vatandaşı 11 yakınımı kaybettim. Diğer ailelerle birlikte cenazelerimizi almak istiyoruz" dedi.

İnsan Hakları Derneği İzmir Şube Sekreteri Ahmet Alagöz ise kimlik tespit çalışmasının yarın da devam edeceğini ifade ederek, "Yakınlarının talebiyle cenazelerin tedarik edilecek uygun tırla Şanlıurfa'ya toplu halde gönderilmesi planlanıyor. Kazadan kurtulan kaçak göçmenlerden isteyenler de toplu halde Şanlıurfa'ya gönderilecek. Dileyenler kamplara yerleştirilecek, dileyenler Suriye'ye geri gönderilecek" diye konuştu.

Hayatını kaybedenlerden 4'ünün Irak, geri kalanının Suriye uyruklu olduğunun tespit edildiğini kaydeden Alagöz, "Misafir edilen kaçak göçmenlerden bir kısmı, Suriye'ye geri gönderilme korkusuyla Filistinli olduklarını söylemişler ama onlar da Suriyeli" dedi.

Menderes Baradan mevkisinde 6 Eylül Perşembe günü meydana gelen kazada, aralarında Bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 62 kişi yaşamını yitirmiş, 2'si tekne kaptanı ve yardımcısı olmak üzere 46 kişi sağ kurtarılmıştı.

Muhabir: Emre Umurbilir / Ramazan Ercan

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber