Su aboneliği almak için zorunlu deprem sigortası olması şartı aranıyor

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Fethi Bayçın, yasal zorunluluk nedeniyle su abonelerinin işlemleri sırasında zorunlu deprem sigortasının arandığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethi Yalçın, su aboneliğinde yeni bir dönem başladığını açıkladı. Yalçın, 18 Ağustos 2012 itibariyle yürürlüğe giren 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu'nun 11'inci maddesinde ?Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili olarak yaptırılan su ve elektrik abonelik işlemlerinde zorunlu deprem sigortasının varlığı ilgili kuruluşça kontrol edilir? hükmünün yer aldığını hatırlattı. Yalçın, bu kanun kapsamında yeni aboneliklerde zorunlu deprem sigortasının kontrolünün yapıldığını belirtti.

Yalçın, 23 Haziran 1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız binalar, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya sağlanan kredi ile yapılan meskenlerin zorunlu deprem sigortasına tabi olması gerektiğini vurguladı. Vatandaşları bu konuda uyaran Yalçın, konuyla ilgili detaylı bilgi için Alo ASAT 185 numaralı telefonun aranabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber