Başkan Amca, Mamaklı çocuklara çevre bilincini öğretecek

Eğitime yönelik projeleriyle büyük başarı yakalayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yeni eğitim öğretim döneminde Mamaklı miniklerin 'Başkan Amca'sı' olacak ve çocuklara; sağlık ve hijyen, çevre ve geri dönüşüm, trafik ve belediye'yi anlatacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak'ta birçok eğitim projesini başarıyla hayata geçiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni eğitim öğretim yılında Mamaklı miniklerin ?Başkan Amca'sı olacak. Mamak Belediyesi, bir eğitim projesi çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırladığı çizgi kitaplarda, çizgi kahramanlar Pınar ve Hakan ile birlikte Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamaklı çocuklara hayati konularda temel dersleri anlatacak.

Dört kitaptan oluşan seri içerisinde; trafik, sağlık ve hijyen gibi temel konuları çizgi karakterler Pınar ve Hakan eşliğinde, Başkan Amca eğitici bir şekilde anlatıyor. Çizim olarak doğrudan Mamak içerisinde tasvir edilen karakterlere, Başkan Amca olarak tasvir edilen Başkan Mesut Akgül, çocuklara bazen Mamak sokaklarında bazen de bulundukları mekânda sorumluluklarını anlatıyor.

Trafik kurallarının işlendiği kitapta çocukları arabasıyla Mamak'ta geziye çıkaran Başkan Amca, sağlık ve hijyen konusunda bizzat Pınar ve Hakan'ın okuluna giderek çocukları bilinçlendiriyor. Belediye Nedir? Kitabında, belediyelerin üzerine düşen sorumluluklar anlatarak çocuklar yerel yönetimler konusunda aydınlatılıyor. Seri içerisinde dikkat çekici bir diğer kitap ise tüm dünyanın geleceği için çok önemli olan çevre ve geri dönüşümün anlatıldığı kitap. Öğretmenlerinden çevre ve dönüşüm ile ilgili ödev alan Pınar ve Hakan doğrudan belediyeye giderek Başkan Amca'dan çevre ve dönüşümün önemini öğreniyorlar.

Dört başlık altında toplanan Başkan Amca serisi eğitimcilerde de tam not aldı. Eğitim kitabı serilerinin orijinal karakterlerden oluşması, konuların gerçek olması, mekanların tamamen Mamak olarak tasvir ediliyor olması nedeniyle miniklerin burada anlatılan mesajları çok daha sağlıklı bir şekilde algılayacağını söyleyen eğitimciler, bu tür çalışmaların daha da artırılması gerektiğini vurguluyor. Gerçek hayatla kitap içerisindeki çizimlerin örtüştüğünü dile getiren eğitimciler, Mamaklı miniklerin bu kitaplarda okudukları ve gördükleriyle gerçek hayatta karşılaşacak olmalarının eğitim açısından çok önemli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim kitaplarında özgün çalışmaların önemine dikkat çeken eğitimciler, Başkan Mesut Akgül'ün böyle bir projede ?Başkan Amca' karakteriyle çocuklara son derece güzel bir şekilde mesaj verdiğinin altını çizdiler. Eğitimciler kitapların Mamak'ta bulunan bütün okullarda dağıtılması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber