BDP'liler, PKK'lıların cesedini getirdi

BDP'liler nihayet amacına ulaştı, 7 PKK'lının cenazesini Şırnak'a getirdi. Ancak basın açıklaması sırasında olay çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında çıkan çatışmada ölen 7 Pkk'lının cenazesini almak için günlerdir çabalayan Bdp'liler nihayet amacına ulaştı. Cenazeleri ilçe merkezine getiren Bdp'lilerin basın açıklaması sırasındaysa olay çıktı; ilçe, savaş alanına döndü.

Beytüşşebap'ta geçen 2 Eylül günü Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nın üs bölgeleri, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Polis Lojmanları'na eş zamanlı gerçekleştirilen ve 10 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra başlatılan operasyonda 26 Pkk'lının öldüğü açıklanmıştı. Saldırı sırasında 3 Pkk'lı da polis lojmanları önünde ölü olarak ele geçmişti.

CESETLERİ YAYLADAN GETİRDİLER

Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen Pkk'lıların cesetlerini aramak için bir grup Bdp'li, dün arazide arama yaptı. Laleş Yaylası'nda ölen 7 Pkk'lının cesedini bulan Bdp'liler, ilçe merkezine getirdi. Cesetler, savcının gerekli işlemi yapması için Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'na teslim edilirken buraya gelen Bdp'liler, kimlik kontrolünden geçirildi.

POLİSE TAŞ ATTILAR

Bdp Hakkari milletvekili Adil Kurt'un da aralarına olduğu Bdp'liler, Pkk lehine sloganlar atarak ilçe merkezine yürüdü. Bdp ilçe binası önüne gelen grup, basın açıklaması yapmak istedi.

Kalabalıktan bir grup, güvenlik önlemi alan polise taş atınca gerginlik tırmandı. Güvenlik güçleri, taş atan gruba, göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken ara sokaklara kaçan grupla güvenlik güçleri arasındaki çatışma bir süre devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber