Teröristin makyaj ve lüks takı kamuflajı

Eyleme hazırlanan terörist, şüphe çekmemek için makyaj yapıp lüks takılar taktı ama yine de polisten kaçamadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Emniyeti, Pkk'nın uyuşturucu faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla yol kontrollerini sıklaştırdı. Bu kontroller esnasındaysa sansasyonel eylem yapmak üzere kent merkezine girmeye çalıştığı öne sürülen 1 kadın Pkk'lı ve kendisine yardım eden bir kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üst aramasında çok sayıda patlayıcı madde ile örgütsel döküman ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği de konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Kadın örgüt üyesinin, kırsal alanda faaliyet gösteren üst düzey örgüt mensuplarından talimat aldığı belirtilen açıklamada şöyle dendi:

ÜSTLERİNDEN PATLAYICILAR ÇIKTI

"Kırsal alanda faaliyet gösteren üst düzey örgüt mensuplarının talimat ve yönlendirmeleri doğrultusunda, şehir merkezinde emniyet güçlerine yönelik sansasyonel eylem yapmak üzere geldiği tespit edilen bir kadın bölücü örgüt mensubu ile söz konusu örgüt mensubuna yardım eden bir şahıs yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Şahısların üzerlerinde yapılan aramada 2 adet F1 savunma tipi el bombası, 1 adet sahte kimlik, gerçekleştirilecek eylem öncesi keşif, barınma, giyim ve temel ihtiyaçlarını karşılamak ve eylem sonrasında kaçmak amacıyla yanında getirmiş olduğu 2 bin Türk Lirası para, gerçekleştirilecek eylem için keşif yaparken dikkat çekmemek için kullanmış olduğu takılar ve makyaj malzemeleri elde edilmiştir"

Soruşturmada kadın teröristin, kırsal alanda silahlı faaliyet yürüten üst düzey örgüt mensuplarının talimatları doğrultusunda eylem amaçlı keşif ve istihbarat çalışması yapmak üzere Diyarbakır'a geldiği kaydedildi. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edien şahıslardan kadın teröristin tutuklandığı kaydedildi.

ŞÜPHELİ, PATLAYICI DOLU POŞETİ BIRAKIP KAÇTI

Açıklamada ayrıca 31 Ağustos akşam saatlerinde ekiplerin rutin devriye görevlerini ifa ettikleri sırada 'dur' ihtarında bulundukları şüpheli bir erkeğin kaçmaya başladığı kaydedilerek şu bilgilere yer verildi:

"Şahıs kovalamaca esnasında elinde bulunan siyah renkli poşeti bırakarak ara sokaklara girerek izini kaybettirmiştir. Gerekli çevre emniyeti alındıktan sonra poşet üzerinde uzman ekiplerce yapılan kontrollerde poşet içerisinde 2 adet el yapımı parça tesirli bomba, 2 adet gök bombası, 1 adet 16'lı dolu havai fişek ve rampası, 3 kutu (120 adet) torpil, 3 adet bölücü terör örgütüne ait bez parçaları ele geçirilmiştir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber