Muş'ta öğretmenler kız çocukları için seferber oldu

Muş'un Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, köy köy dolaşarak kız çocuklarını eğitime kazandırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nüfusunun yüzde 65'inin kırsalda yaşadığı Muş'ta, ortaöğretime gönderilmeyen kız çocukları için Milli Eğitim Müdürlüğü seferber oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan onayla taşımalı eğitime geçen Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretimden sonra ortaöğretime gönderilmeyen kız çocukları için köy köy dolaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, yanına aldığı bayan öğretmenlerle birlikte Koç, Karakütük ve Koğuktaş köylerine gezi düzenledi. Köylerde ailelerle görüşen Ali İhsan Yanılmaz, kız çocuklarının okullaştırılması için uzun süre ailelere dil döktü. Türkçe bilmeyen ailelerle Kürtçe konuşan Yanılmaz, çok sayıda çocuğu eğitime kazandırdı.

Okula gönderilmeyen kız çocuklarını tespit eden Yanılmaz, velilere 4+4+4 eğitim sistemi ve taşımalı eğitim sistemi ile ilgili bilgi verdiklerini söyledi. Köylerde, tarlalarda çalışan, koyun sağan ve çobanlık yapan veliler ve kız çocukları ile görüştüklerini kaydeden Yanılmaz, yapılan görüşmeler neticesinde çok olumlu sonuçlar almaya başladıklarını ifade etti. Yanılmaz şöyle konuştu:

?Oluşturduğumuz ekiple zaman zaman köylerimizi dolaşıyoruz. Yaptığımız tespitler neticesinde özellikle ortaöğretime çok sayıda kız öğrencimizin gitmediğini tespit ediyoruz. Bu öğrencilerimizi eğitim ve öğretime kazandırmak amacıyla ekiple köy köy dolaşıyorum. Bu yıl özellikle Muş'ta ilk kez uygulanan taşımalı eğitim kapsamında velilerimize öğrencilerimize anlatıyoruz. Eğitim öğretimin başlaması ile birlikte servislerimiz sabah erken saatlerinde öğrencilerimizi evlerinden alacak, öğlen yemekleri okullarımız tarafından karşılanacak ve akşam saatlerinde ise tekrar getirip evlerine bırakılacaklar.?

Velilerle yapılan görüşme neticesinde çok olumlu karşılandıklarını belirten Yanılmaz, ?Veliler çocuklarını okutacakları için de çok sevindiklerini söylüyorlar. Biz de bu konuda gerçekten mutlu oluyoruz. Gerekirse her gün köy köy dolaşarak anlatmaya çalışacağız. İnşallah yaptığımız bu güzel çalışmada güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Çünkü sürekli anlatmamız gerekiyor? dedi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını ifade eden Zehra Şengül isimli genç kız, 8 kız kardeş olduklarını vurgulayarak kendisinden küçük iki kız kardeşinin okumasını istediğini söyledi. Şengül, ?Maddi durumumuz iyi olmadığı için köyde ancak 5'inci sınıfa kadar okuyabildik. 5'inci sınıftan sonra babamız vefat ettiği için okumayı bıraktık. Okulu bıraktıktan sonra hayvanlara bakmak zorunda kaldık. Evde erkek olmadığı için şu anda 2 kız kardeşimle birlikte kendi hayvanlarımıza çobanlık yapıyoruz? dedi.

Okumak istediğini, ancak hayvanlara baktığını söyleyen Zeynep Şengül ise, ?İlçe Milli Eğitim Müdürü ile öğretmenlerle buraya geldi ve çobanlık yapan kız kardeşlerim ve beni okula kazandırmak istiyor. Devletin verdiği bunca olanak sonucu kız kardeşlerimi okula göndermek istiyorum. Ben de Açık Öğretimden lise diploması alacağım. Ben daha önce çok okumak istiyordum ancak okuyamadım. Ama özellikle kız çocuklarının okumasını tavsiye ediyorum? diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, çocukların bilgilerini alarak okula kaydedip servis ile eğitimlerine devam edeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber