Hizmetliler kurultayı düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2005 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan, burada yaptığı açıklamada, Milli Eğitime bağlı hizmetliler için "Hizmetliler Kurultayı" düzenlediklerini, kurultay sonuçları ve talepleri hakkında Bakan Çelik'e bilgi verdiklerini söyledi.

Yıllardır ekonomik sıkıntı içinde yaşayan hizmetlilerin sorunlarını dile getirmek için Türkiye'de ilk kez bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Özcan, 81 ilden 95 şubenin katıldığı toplantıda belirledikleri sorunları 3 ana başlık altında topladıklarını kaydetti. Bu sorunların "Görev tanımları ve çalışma şartları", "Mali sorunlar ve sosyal yardımlar" ile "Hizmet içi eğitim kursları ile personelin yetiştirilmesi" olduğunu söyleyen Özcan, sorunları çözecek tek makamın Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu belirterek, eğitime hazırlık adı altında öğretmenlere yapılan ödeneğin hizmetlilere de verilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, hizmetlilerin sadece Milli Eğitim'de değil, tüm kamu kurumlarında çalıştıkları yerlerin paydaşları ve emektarları olduğunu belirterek, "Biz onları önemsiyoruz" dedi. Her okulun, müdürü, öğretmeni ve hizmetlisiyle bir bütün olduğunu ifade eden Çelik, "Yıllardır masa başında çalıştığı halde hizmetli kadrosunda olan ve hizmetlilik yaptığı halde üniversite ve fakülte bitirmiş olan arkadaşlarımızı memuriyet kadrosuna geçirme şansımız oldu. Önümüzdeki süreçte bu sınav tekrarlanacaktır. Bu imkanı, bu fırsatı kendilerine bir kez daha vereceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber