Isparta'da halk otobüsleri yenileniyor

Isparta'da toplu taşıma hizmeti veren halk otobüsleri kooperatifi araçlarını yenilemeye devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılbaşına kadar seferde bulunan 92 araç yenilenecek.

Isparta cadde ve sokaklarına uygun olarak montesi yapılan yeni halk otobüsleri ağır ağır görücüye çıkmaya başladı.

Kente gelen 6 otobüsü Başkan Günaydın halka tanıttı. Kooperatifin işin ciddiyetini anladığını ve otobüsleri değiştirmeye başladığını belirten Günaydın, yılbaşına kadar bütün araçlar yenilenmiş olacağını söyledi. Günaydın, böylelikle hem halkımız hem de işletme sahiplerimiz en güzeline layık olduğunu belirtti.

Başkan Günaydın, "Halkımızın da bildiği gibi göreve geldiğimiz günden beri toplu taşıma araçlarımızın yenilenmesini istemiştik. Yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç verdi. Kooperatifimiz de bu isteğimize cevap vererek araçlarını yenilemeye başladı. Halkımızda eski araçlardan rahatsız olduklarını sürekli bize bildiriyorlardı. Bu araçlarla halkımız en modern ve çağdaş araçlarla iş yada evlerine gidebileceklerdir. Ispartamıza ilk defa 9.14 metre boyunda araçlarımızı hizmete katıyoruz. Fabrikamız 15 günde bir araç tamamlayabiliyor. Her ay iki aracımız yenilenecek. Yaptığımız hesaplara göre yılbaşına kadar bütün araçlarımız yenilenmiş olacak" dedi.

Araçların Ispartaya uygun olmasına özen gösterdiklerini belirten Günaydın, "Büyükşehirlerdeki caddeler ile bizim caddelerimiz arasında büyük fark var. En büyük caddemizin genişliği 12 metre. Buna göre araçlarımızı değiştiriyoruz. Biliyorsunuz belediyemizin kendine ait aracı bile yoktu kısa süre içerisinde bütün iş makinelerimizi temin ettik ve çalışmalarına başladı. Bu araçları satın alan benim. Bu araçları satın almış isem otobüsleri de almaya imkanım var" dedi.

Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz da Başkan Günaydın'a otobüslerin değişmesinde yaptığı destek ve yardımlardan dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Yavuz, "Başkanımız bizim otobüsleri değiştirmemizde ışık tuttu. Yılbaşına kadar 2012-2013 model araçlarımızla hizmet edeceğiz. Bu günlerde her ay iki aracımızı araç filomuza katmaya başladık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber