Adli yıl yeni sorunlar eski

Haber Giriş : 06 Eylül 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni adli yıl, bu yıl da eski sorunlarla açılıyor. Yargıtay'da düzenlenecek törenle açılacak olan 2005 - 2006 adli yılı başlangıcında da Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un önemli mesajlar vermeleri bekleniyor. Bu yıl ilk kez avukatlar da, tören sonrası Anıtkabir'e yürüyerek, kamuoyuna, sorunlarını dile getirecekleri bir bildiriyi okuyacaklar. Devletin ve yargının zirvesi akşam da, Devlet Konukevi'ndeki resepsiyonda bir araya gelecek.

Bu yıl yargı tam anlamıyla 1 Haziran'da yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu ile CMK'nın uygulaması konusunda bir sınav verecek. Ayrıca bu yıl, Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu da sil baştan değişecek.

ASIL SORUN BÜTÇE

Adli yıl açılırken, milyonlarca insanın beklentisi, ?adil bir yönetim, adil bir toplumsal düzen, adil bir yaşam', adaletin öncelikli taleplerinden birisi de ?adil bir bütçe'. Devlet yargıya bütçeden, binde 7 pay ayırıyor. Bu bütçe ile adalet hızlı işlemiyor. Her geçen gün, araç, gereç ve personel gereksinimi artıyor. Adliyelerde, karar yazacak ve gönderecek kâğıt ve posta pulu bulunamıyor. Tüm bu maddi sorunlar içinde, hakim ve savcılar var güçleriyle adaleti yerine getirmeye çalışıyor. 2005- 2006 adli yılında yargıçlar, hem yeni çıkan yasaların ilk sınavını verecek, hem de maddi sorunlar içinde adalet dağıtmaya devam edecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber