Bartın'da veliler ile polis arasında arbede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bartın'da bir ilköğretim okulunun 1. sınıflarına yerleştirilen öğrenciler için ikinci kez kura çekilmek istenmesine tepki gösteren veliler ile polis arasında arbede yaşandı.

Tuna Mahallesi Hendekyanı Caddesi'ndeki İnönü İlköğretim Okulu'nda 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için okulun ilk günü yapılan kura çekiminin ardından okul idaresinin yaptığı öğrenci dağılımı nedeniyle, 5 öğrenci velisi valiliğe şikayette bulundu. Bunun üzerine valilikçe kuranın tekrar edilmesi kararı alındı.

Verilen karar gereği okul bahçesinde kura çekimi yapıldığı sırada, yaklaşık 200 öğrenci velisi duruma tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Okul idaresinin kuranın 210 öğrenci izin yeniden yapılacağını belirtmesi üzerine, tepki gösteren veliler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

-Veliler valiliğe yürüdü-

Arbedenin ardından Bartın Valiliği'ne yürümek isteyen veliler, polis ekipleri tarafından durduruldu. Emniyet amirleri ile konuşan velilere, kaldırımdan yürümeleri şartıyla yürüyüş izni verildi. Polis kordonu arasında çocukları ile yürüyen veliler, valilikte de polis engeli ile karşılaştı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok'un Vali Bülent Savur'un velilileri temsilen bazı kişilerle görüşebileceğini söylemesi üzerine velilerin aralarından seçtiği 7 kişi, Vali Savur ile görüştü.

Görüşmenin ardından veliler, Vali Savur'un yeniden kura çekimi yapılmasına gerek olmadığını, ilk kura çekimi ve okul idaresinin planlamasının yeterli olacağını söylediğini ifade ettiler. Kararı alkışlayarak kutlayan veliler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu arada valilik bahçesinde bekleyen Sevgi Gülmez (55) adlı kadın, baygınlık geçirdi. İnönü İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Havvanur Geçer'in anneannesi olduğu öğrenilen Gülmez, torunu ile Bartın Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber