Sertel: BİK'in şube açtığı illerde basın profesyonelleşiyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Basın İlan Kurumu (BİK)'nun şube açtığı illerde, basının daha profesyonelleştiğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı zamanda BİK Genel Kurul üyesi de olan Atilla Sertel, BİK'in şube açtığı illerde özellikle yerel gazetelerin standartlarının yükseldiğine dikkat çekti. Bunun için Genel Kurul'da yeni açılması planlanan şubeler için gerekli desteği vereceklerini kaydeden Sertel, ?Yeni açılan şubelerdeki illerde çok güzel gelişmelerin olduğunu görüyorum. Gazeteler daha profesyonel çalışmaya başlıyor. Her şeyden öte tüm enerjilerini gazetecilik için harcamaya başlıyorlar. Bunlar da güzel gelişmeler.? diye konuştu.

Atilla Sertel, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile 3 Eylül'de hizmete başlayan BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel ve BİK Konya Şube Müdürü Özden Konur'u ziyaret etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Yüksel ile uzun süreler çalıştığını kaydeden Sertel, BİK'in Sivas Şubesi'nde İzmirli bir meslektaşını ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduğunu aktardı.

BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın fedakârca çalıştığını, zaman mefhumu göstermeksizin; işini bırakıp gazetecilerin her türlü sorunlarını çözüm noktasında uğraş verdiğini vurgulayan Sertel, ?Mehmet Bey gerçekten takdirle karşıladığım bir genel müdürümüz. Basının içinden gelmesinden dolayı hem sektörün sorunlarını hem de bürokratlığı çok iyi biliyor. Bunun için her türlü sorunumuzla birebir ilgileniyor.? dedi.

Sertel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da kendilerine kucak açtığını ve hiçbir zaman götürdükleri sorunu da ikinci plana atmadığının altını çizdi. Sertel, ?BİK her ile şube açmalı. Bu sadece gazete sahipleri değil aynı zamanda gazeteciler adına da çok önemli. Gerçekten gazetecilik yapılacaksa, BİK o ilde mutlaka olmalı.? şeklinde konuştu.

BİK Şube Müdürü Yüksel de, Sertel'e Sivas'taki gazetelerin ve gazetecilerin durumları hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber