Öğrencilerimizi başörtülü oldukları için sürgüne gönderdik'

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi'nde bir dönem başörtülü oldukları için kız öğrencilerin sürgüne gönderildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözüer, ?Canını ve özgürlüklerini koruyamadığımız kadınlarımızı sürgüne gönderiyoruz. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'ni bu sürgünler yaşanmasın diye düzenledik.? dedi.

Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek ?Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali', 26 Eylül'de başlayacak. 4 Ekim'e kadar sürecek festivalde filmler; Nişantaşı City Life ve Beyoğlu Sinepop sinemalarında gösterilecek.

İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Dekan Prof. Dr. Adem Sözüer, festivali düzenleme amaçlarıyla ilgili bilgi verdi. Sözüer, ?Bulunduğumuz bu rektörlük binasında bir zamanlar insanların sürgüne gönderilme kararları alınıyormuş. Bu dönemde, bu sefer kimleri sürgüne gönderiyoruz? Kadınlarımızı sürgüne gönderiyoruz. Burada okuyan öğrencilerimizi salt başörtülü oldukları için onları sürgüne gönderdik. Avusturya'da, Almanya'da, Avusturalya'da okusunlar diye. Türkiye'de canını koruyamadığımız kadınları şimdi kimliklerini dahi değiştirerek bütün dünyalarından kopararak son çare olarak yurt dışlarına göndereceğiz ki hayatlarına son verilmesin diye. Yani bu toplum kadınların canını ve özgürlüklerini koruyamadıkları için kadınlarımızı sürgüne gönderiyoruz. Türkiye içinde de sürgüne gönderiyoruz. Bulunduğu şehirden başka şehre gönderiyoruz, sığınma evlerine gönderiyoruz. Biz bu festivali sürgünler sona ersin diye yapıyoruz. Biz bu festivali özellikle kadınlara yönelik şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesi için yaptık ki artık Türkiye sorunları sürgünlerle çözen bir ülke olmasın.? ifadelerini kullandı.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, Dekan Adem Sözüer'in kendisine film festivali teklifiyle geldiğinde şaşırdığını belirtti. Uysal, festival ile insanların suç işlemelerini engellemeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber