PKK'lılar karakola saldırdı!

Hakkari'nin Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında bulunan Güzelkonak Jandarma karakoluna bir grup PKK'lı tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli kırsalında operasyonlar yoğun olarak sürdürülürken, PKK'lılar bugün saat 15.00 sıralarında Yüsekova ile Şemdinli arasında bulunan Şemdinli'ye bağlı Güzelkonak Jandarma Karakolu'na silahlı saldırı düzenledi.

Saldırıya askerler anında karşılık verirken, dağlık alanlarda da yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı belirtildi. Kobra helikopterlerin desteğinde bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

HELİKOPTERLER BÖLGEYE GİTTİ

Saldırının ardından Şemdinli ilçe merkezinde yoğun bir askeri hareketlilik yaşandı. Çok sayıda helikpter 3'üncü Dağ ve komando Tabur Komutanlığı'ndan kalkarak çatışmanın yaşandığı bölgeye giderken, zırhlı araçların da aynı bölgeye doğru gittikleri görüldü.

Bu arada, yoğun çatışmaların yaşandığı Güzelkonak köyü çevresinde Abdulaziz Marmara adlı bir kişinin ağır yaralandığı ve Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, hayatını kaybettiği belirtildi. İsmi öğrenilemeyen bir kişinin de aynı bölgede yaralandığı ve Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. Konuyla ilgili yetkililerce henüz bir açıklama yapılmadı.

1 KÖY KORUCUSU ŞEHİT OLDU

Güzelkonak Karakolu'na yapılan saldırı ile ilgili Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen açıklamalarda bulundu. Bölgedeki çatışmalarda şu ana kadar bir köy korucusunun şehit olduğunu belirten Şen, yaralı sayısı ile ilgili henüz kendilerine bir bilginin gelmediğini söyledi. Vali Yardımcısı Şen, öldürüldüğü öne sürülen 25 PKK'lı ile ilgili de kendilerine henüz net bir bilginin ulaşmadığını, bir gelişme olması halinde açıklama yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber