Hakkari'de cenaze gerginliği

Kato Dağı'nda öldürülen 7 PKK'lıdan 2'sinin cenazeleri nedeniyle esnaf kepek açmadı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Kato Dağı'nda çıkan çatışmada öldürülen 7 PKK'lıdan 2'sinin cenazeleri bugün Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde toprağa verilecek. Cenazeler yüzünden bugün Hakkari'de kepenkler açılmadı.

Şırnak ile Hakkari arasında bulunan Kato Dağı'nda 6 Eylül'de başlatılan operasyonlar sırasında çıkan çatışmada öldürülen 7 PKK'lıdan Hakkari nüfusuna kayıtlı 'Serhat Hakkari' kod adlı Hakan Turgut ile 'Rüstem Gever' kod adlı Orhan Akdoğan'ın cenazeleri aileleri tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Dün gece saatlerinde Van'a ulaşan cenazelerİN, bugün öğle saatlerinde Hakkari ve Yüksekova'ya getirilmesi bekleniyor. Hakan Turgut'un cenazesi Sümbül Mahallesi'ndeki mezarlıkta, Orhan Akdoğan'ın cenazesi ise Kışla Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verilecek.

Cenazeler yüzünden Hakkari merkezde bugün kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczanelerin dışında dükkanların kapalı olduğu gözlenirken, güvenlik önlemleri de artırıldı.

PKK'LININ CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınındaki Kato Dağı'ndaki çatışmada öldürülen 'Serhat Hakkari' kod adlı PKK'lı Hakan Turgut'un cenazesi Hakkari'de toprağa verildi.

Öğle saatlerinde Hakkari Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirilen Hakan Turgut'un cenazesi, buradan da PKK flamaları ile İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan posterleri taşıyan yaklaşık 3 bin kişilik grup tarafından Sümbül Mahallesi'nde bulunan Seri Solan Mezarlığı'na götürüldü. PKK'lı teröristin cenazesi sloganlar ve Kürtçe marşlar eşliğinde gömüldü.

BDP'Lİ KURT: KÜRDİSTAN HALKININ BAŞI SAĞOLSUN

PKK'nın cenazesine katılan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Şu an toprağa verdiğimiz PKK'lı sadece ailesinin evladı değil, tüm Kürt halkının evladıdır. Son iki ayda bir çok Kürt gencini toprağa verdik. Fakat sadece Hakkari topraklarında dağda öldürülen PKK'lıların 5 katı son iki ayda dağa çıkmış durumda. Ümidimiz odur ki, bu son şehit olsun. Kürt gençleri, Türk, Arap ve Çerkez gençleri ölmesin" dedi.

Adil Kurt konuşmasında cenaze töreni nedeniyle kapatılan kepenklerin açılmasını isterken, "Tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz. Herkes kepenkleri açıp işine gücüne baksın.Hafta sonu düğünleri olanlar da düğünlerini yapsınlar" dedi.

PKK'lı oğlunu toprağa veren Nihat Turgut da "Bugün kaybettiğim oğlum için başım diktir. Ben hiç üzülmedim. Ben 25 bin gerillanın ailesinden daha iyi değilim. Ben de onlar gibiyim. Ben bu davamdan asla vazgeçmeyeceğim. Kürtler özgür olana kadar bu mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber