Sakarya'da başörtüsü eylemleri 8. yılında

Sakarya'da 2005 yılında başlayan başörtüsüne özgürlük eylemlerinde 367 hafta geride bırakılırken, platform mensupları 8. yılında kararlılık mesajı verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Başörtüsü Platformu adıyla başlatılan başörtüsü eksenli adalet ve özgürlük mücadelesinde 367 hafta geride bırakıldı. Sakarya Adalet Girişimi'nin katılımıyla tabanını genişleterek mücadelesine devam eden Başörtüsü Platformu, bu haftaki basın açıklamasıyla 8. yılına girdi. İstanbul'dan Fatih Akıncıları, Ay-Der, Kudüs-Der başta olmak üzere farklı kuruluşların da destek verdiği eylemde, 367. basın açıklamasını Sakarya Dayanışma Derneği'nden Kadrican Mendi okudu.

Eyleme destek veren kuruluşlar adına kısa bir selamlama konuşması yapan Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin, "Yedi yıldır, her hafta düzenlediğiniz eylemlerde, Müslümanların sorunlarına sahip çıktığınızı gösterdiniz. Birçok menfaat uğruna insanların mücadele alanlarını terk ettiği bir vasatta siz sözünüzü herkese karşı söylemeye devam ettiniz. Farklı süreçlerden geçtiğimiz bir dönemde şahitliğinizi Müslümanca yaptınız, yapmaya da devam ediyorsunuz. Tüm dünyada Müslümanlara karşı çeşitli tuzakların kurulmak istenirken, siz herkesi onurlu, basiretli davranmaya ve direnmeye davet ettiniz. Allah hepinizden razı olsun. O'nun rızası için yapılan hiçbir şeyin karşılıksız kalmayacağını biliyoruz" dedi.

"İnancımızdan, kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz! Başörtüsüne şartsız-kayıtsız özgürlük!" ve "Hak, adalet ve özgürlük direnişle gelecek" yazılı pankartların açıldığı eylemde, 8. yıl logolu dövizler taşındı. 367. basın açıklamasını okuyan Kadrican Mendi, "Bundan 8 sene önce "Bin yıl sürecek 28 Şubat'a karşı bin yıl direniş" şiarıyla yola çıkarken, kamuoyumuza başörtüsüne sahip çıkmanın, hayati bir önem taşıdığını söylemiştik. Bugün kamuoyunda estirilen tüm iyimser havaya rağmen çok net bir gerçek var ki o da, başörtüsünün hala tüm ilköğretimlerde, liselerde ve tüm kamusal alanda yasak olduğudur. Dahası hükümetin kendisi bu yasağı içselleştirmiş

ve İslami kamuoyuna da alttan alta işlemektedir? Tevhid ve adalet mücadelesini her türlü dünyevi iktidar karşısında topyekün bir mücadele olarak gören Müslümanlar açısından başörtüsü, gerekirse dindarlara karşı dahi savunulmaya devam edecektir! Başörtüsü platformları tecrübesi; sivilliği, sürekliliği, geniş tabanlı toplumsal meşruiyeti açısından Türkiyeli Müslümanların 28 Şubat karşısında alınlarının akıyla verdikleri belki de tek tecrübedir. Bu tecrübeyi, güçlendirmek ve yaygınlaştırmak Sakaryalı Müslümanlar açısından yadsınamaz bir sorumluluktur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber