Başkan Bozkuş: Halka verdiğimiz sözleri yerine getirmek için risk aldık

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş 2008 yerel seçimlerinde vatandaşa verdiği sözleri yerine getirmek için tüm riskleri göze alarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozkuş, "Kentsel dönüşümden, alt yapıya, hayvan pazarından, asri mezarlık ve asfalta kadar birçok alanda yürüttüğümüz çalışmada, durmak yok çalışmaya devam." dedi.

Nevzat Bozkuş, Kars'ta yürütülen projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Göreve geldikleri gün çalışmaya başladıklarını belirten Bozkuş, ?Zamanımız proje zamanı. Biz de ilk önce kollarımızı proje hazırlamak için sıvadık. Şehrimizin tüm sorunlarını ele aldık, bir de baktık ki siteler kurulmuş, apartmanlar yapılmış ama alt yapı yok. Hayretler içerisinde kaldık, derelere kanalizasyon atıklarının aktığını gördük. Bu derelerin hemen bitişiğindeki evleri, oralarda top oynayan çocukları düşündük, 'sağlık' dedik, 'halkımız' dedik hayretler içerisinde kaldık. 'Su şebekesine bakalım' dedik elimizde kaldı. Geçen yıl basın mensubu arkadaşlara gösterdik hiç hijyenik olmayan şebekeden su içtiğimizi gördük, ilk çalışma alanımızı belirledik ve kazmayı alt yapıya vurduk.? diye konuştu.

Yakın çevresinin altyapıya yapılacak yatırımdansa şehrin üst yapısında küçük çalışmalarla puan kazanılabileceğini sıklıkla vurguladıklarını hatırlatan Bozkuş, "Ben vatandaşıma söz verdim; her şeyi sizin için yapacağım, geleceğimiz için yapacağım diye. Hemşehrilerimin gözlerini boyayamazdım, dere kenarlarında oynayan çocuklarımızın sesine kulak verdim ve kazmayı ilk alt yapıya vurdum. Bugün aldığımız binlerce teşekkürle ne kadar doğru bir karar aldığımızı görüyorum.? ifadelerini kullandı.

Şehrin 10 yıllarca süren asfalt sorununun da kısmen çözüldüğünü vurgulayan Başkan Bozkuş, ?Asfalt çalışması aşama aşama. Bizler ilk olarak kendi asfaltımızı üretmek için asfalt plenti kurduk. Daha sonra en ince ayrıntısını ele alarak cadde cadde asfaltımızı döküyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Yetişemediğimiz bölgeler için Karayollarımızla anlaşma yaptık.? şeklinde konuştu.

HAYVANCILIĞIN MERKEZİNE MODERN HAYVAN PAZARI İNŞA EDİLİYOR

Başkan Bozkuş, Bayrampaşa Mahallesi'nde inşaatı devam eden hayvan pazarıyla ise bölgenin hayvancılık merkezi Kars'a modern hayvan pazarı kazandıracaklarını söyledi.

Bu çalışmayla şehir merkezinde gelişi güzel yapılan hayvancılığın daha modern şartlarda yapılmasına imkân sağlamaya çalıştıklarını belirten Bozkuş, "Karslı hemşehrilerimin geçim kaynağı hayvancılık. Lakin hayvanlarımızı pazarlayabileceğimiz, hijyenik ortam şimdiye kadar oluşturulmamıştı. Bu konuyu ele aldığımızda modern bir pazarın şehrimize insanımıza kazandırılması gerektiğini gördük. Bu anlam içerisinde projelerimiz geliştirildi, hazırlandı. Şimdi de inşaat halinde devam ediyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber