Vali Azizoğlu hekimleri rapor konusunda uyardı

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, hekimlerden öğretmenlere rapor verirken hassas olmalarını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Azizoğlu, Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri, hastane müdürleri, hastane başhekimi, doktorlar ve İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker'in katılımıyla bir toplantı düzenledi. Göreve başladığı günden beri eğitim konusu üzerinde sıkça duran Vali Azizoğlu, eğitim seviyesinin yükselmesinde büyük payın okul müdürlerinde olduğunu ifade etti. Vali Azizoğlu, doktorları da rapor konusunda uyararak şunları kaydetti:

"Ardahan Üniversite sınavlarında sondan birinci gelen bir vilayet ve son birkaç yıldır böyle devam ediyor. Bunun birçok sebebi var ama bunlardan bir tanesi öğretmenlerimizin çok sık sağlık raporu alıp derse girmemeleri veya buradaki şartların onlara zor ve ağır gelmesi

dolayısıyla kendilerini kötü hissetmeleri. Fakat bizde şunu gördük ki; Ardahan fiziki koşullar açısından, sosyal imkanlar açısından o kadar da mahrumiyet bir bölge değil. Öğretmenlerimizin bir miktar fedakarlık yapmasını bekliyoruz. Bu önümüzdeki yıl siz değerli hekimlerimizden de bu konuda etki altında kalmamanızı, muhakkak almıyorsunuzdur ama hatırla iş yapmayalım. Belki kalplerini kıracaksınız, belki üzülecek öğretmenlerimiz ama bu sene bir miktar üzülsünler. Siz tıbbın gereğini yapın, biz onu istiyoruz sizlerden. Çünkü bu sene tam bir eğitim dönemi geçirmek istiyoruz, yani çocuklarımızın derslerinin boş geçtiği bir gün dahi olsun istemiyoruz. Öğretmenlerimizin yüzde 95'iyle bu manada çok fedakar ve gayretli çalışıyoruz. Belki birkaç kişi suistimal edebilir. Hekimlerimizin de bu suistimale göz yummayacağına ben eminim" diye konuştu.

Hekimlere baskıyla rapor almak için başvuran kişiler hakkında yasal işlem yapacaklarını söyleyen Vali Azizoğlu, "O sebeple siz kendi tıbbi gereklerinize göre raporu verecekseniz verin. O konuda kimse size baskı yapamaz. İnanmadığınız mevzuda da sizi zorlayanlar hakkında da biz işlem yapacağız ve bu konuda rahat olun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber