Vali Kolat: Eğitimde başarının devamını bekliyorum

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale'nin eğitimde büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, başarının devam etmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Şehitler İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Açılış töreni öncesi ilköğretim öğrencileri protokolü çiçeklerle karşıladı, okullarıyla ilgili isteklerde bulundu. Ardından okul birincilerine Vali Ali Kolat tarafından hediyeleri verildi. Öğrencilere şeker dağıtan Vali Kolat, öğrencilerden yoğun alkış aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin yöresel gösterisi ilgiyle izlendi.

Öğrencilerden yeni eğitim yılında daha fazla başarı beklediklerini belirten Vali Kolat, ?İlimizde de 56 bine yakın öğrencimiz ve 3 bin öğretmenimiz ders başı yaptı. Bazı ilk ve ortaöğretim okullarımızın sınıflarındaki öğrenci sayısı 20 ila 25 öğrenci arasında. Hatta bazı okullarımızda bu sayının altında eğitim verilen sınıflarımız da var. Bu durum ilimizde eğitim kalitemizin iyi bir konuma geldiğini göstermesi yönünden önemlidir. Okullarımızdaki teknoloji kullanımı, bilgisayar ve laboratuvarların sayısı yeterli seviyeye erişmiştir. Öğretmen açığı şu an itibariyle bulunmamaktadır. Ücretli öğretmen atamaları da yapılarak gerekli tedbirler alınmıştır.? dedi.

Halk eğitim merkezlerimizde de önceden planlanan meslek edinmeye yönelik yetiştirme kurslarına başlandığını kaydeden Kolat, "Fiziki çalışmalarda 2012?2013 öğretim yılın da tamamladığımız okullarımız bulunmaktadır. Tüm okul müdürlerimiz ve dershane yöneticileriyle valiliğimizde toplantılar düzenleyerek, başarıyı artırıcı çalışma ve projeler üzerinde durulacaktır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber