Diyarbakırlı şehit Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi

Bingöl'de terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Diyarbakırlı polis memuru Şeyhmus Karakut, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin kız kardeşlerinin yaktığı Kürtçe ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit Karakut'a, 2 yıl önce görev yeri olarak İstanbul çıktığı ancak kız kardeşlerinin okuması için Diyarbakır'a daha yakın olan Bingöl'ü istediği öğrenildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde asayiş görevini bitirdikten sonra dönen Bingöl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, Hacılar köyünde bir menfezin altına konulan bombanın hedefi olmuşlardı. Saldırıda şehit olan 8 polis memurundan Şeyhmus Karakut'un naaşı, Diyarbakır'a getirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi nüfusuna kayıtlı Karakut için Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'nda tören düzenledi. Törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Vali Vekili Mustafa Can, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz ve Oya Eronat, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, askeri erkan, şehidin meslektaşları ile ailesi ve yakınları katıldı.

Şehit naaşının ambulanstan indirildiği sırada, ailesi sinir krizleri geçirdi. Cenazeye ulaşmaya çalışan şehidin kız kardeşi Sultan ile Şerivan baygınlık geçirdi. Kız kardeşlere sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Şeyhmus Karakut'un cenaze namazını kılan Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, kalabalıktan şehide haklarını helal etmesini istedi. Şehidin naaşı gözyaşları arasında Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber