KESK'ten vatandaşa sağduyu çağrısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2005 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu sözcüsü Rıdvan Çiftçi, Türkiye'de kalıcı barışın tesis edilmesi için başta devlet yetkililerinin, basının, siyasi otoritelerin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın sorumluluğun bilincinde olarak, sağduyulu davranması gerektiğini söyledi.

KESK Van Şubeler Platformu temsilcileri, Türkiye'de son günlerde meydana gelen olayları değerlendirmek amacıyla Hacıbekir Caddesi üzerinde bulunan Mavi Plaza'da basın toplantısı düzenledi. Sendika üyelerinin de bulunduğu toplantıda hazırlanan basın bildirisini KESK Van Şubeler Platformu Sözcüsü Rıdvan Çiftçi okudu, Çiftçi, son günlerde yurdun genelinde meydana gelen olayların herkesimi tedirgin ettiğini ve kaos ortamına sürüklendiğini belirtti.

Türkiye'de yaşanan bu sorunların kökeninde, 'Kürt sorunun çözümsüzlüğünün yattığını' ileri süren Çiftçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı konuşmasının ardından MGK'nın olaya el koyduğunu ve şiddete dayalı askeri stratejilerle sorunu çözmeye çalışıldığını iddia etti. Çiftçi, bu çatışmalı ortamının demokrasi güçlerine ve halka değil de, demokrasi düşmanlarına ve karanlık güçlere yarayacağını ifade etti. Çiftçi, "Başta Kürt sorunu olmak üzere, ülkenin tüm sorunlarının sağlıklı bir çözüme ulaştırılması, demokrasi kültürünün ülkedeki tüm kesimlerce içselleştirilmesiyle mümkündür. Van KESK Şubeler Platformu olarak ülkemizde kalıcı barışın tesis edilmesi için başta devlet yetkililerinin basının, siyasi otoritelerin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın sorumluluğun bilincinde olarak, sağduyulu davranması gerektiğini belirtmek istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber